Недоволните от Apple формират коалиция

Apple „успя” да обеди в коалиция недоволните от нейната политика
(снимка: CC0 Public Domain)

Няколко компании, недоволни от политиките на Apple, сформираха Коалиция за справедливост на приложенията (CAF) и призоваваха всички разработчици, които споделят същото мнение, да се присъединят към тях.

Коалицията включва Spotify, Epic Games, Match Group (притежава Tinder), Blockchain.com и около дузина други технологични компании. Основната цел на коалицията е да се бори с налаганите от Apple правила.

Членовете на коалицията са недоволни от липсата на алтернативни начини за разпространение на своите разработки на платформата iOS и смятат, че Apple използва господстващото си положение, за да възпрепятства работата на услугите и популяризирането на приложения, които са конкурентни на нейните услуги.

Също така членовете на коалицията искат да постигнат 30% намаление на таксите, приети в App Store за всички видове плащания. Редица компании, участващи в коалицията, вече водят съдебни спорове с Apple за различни ограничения и доминиращата ѝ позиция на пазара.

Членовете на коалицията казват, че ще приветстват компании от всякакъв мащаб и индустрии, стига да подкрепят потребителския избор, да са ангажирани с конкуренцията и да участват в създаването на равни условия за разработчиците на игри и приложения по целия свят.

Коментари по темата: „Недоволните от Apple формират коалиция”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    По неграмотен и решен от всякаква логика коментар,не бях чел.

  2. ..

    99% платформите за разпространение на софтуер взимат 30%.

    Шансът на тези да постигнат каквото и да било, е нулев.

    Още повече, че те не тръгват срещу всички, които искат 30%, а са избрали специално Apple. Това изключително много подкопава мотивите и шансовете им за успех.

    Apple не са монополист, така че никакви доводи за монополно поведение и господстващо положение не важат. А, те реално други доводи нямат.

Коментар