Lenovo отваря нов европейски завод в Унгария

Lenovo разполага към момента с над 30 производствени обекта по целия свят
(снимка: Lenovo)

Lenovo планира да открие ново собствено производствено предприятие в Унгария през пролетта на 2021 г. Базиран в Уло, заводът ще произвежда настолни компютри, работни станции и продукти за центрове за данни, съобщи пресцентърът на компанията.

Инвестицията се разглежда от Lenovo като значителен икономически потенциал както за частния, така и за публичния сектор в Унгария, включително за сътрудничество с местни доставчици и създаване на нови работни места.

Отварянето на завод в Унгария е част от глобалната стратегия на Lenvo за производство и доставки, която обслужва клиенти на 180 пазара с над 30 производствени обекта по целия свят – в Аржентина, Бразилия, Китай, Германия, Унгария, Индия, Япония, Мексико и САЩ.

„Надграждаме съществуващото ни присъствие в Унгария, за да можем по-добре да обслужваме нашите европейски клиенти с ново вътрешно предприятие”, заяви Гуан Уей, старши вицепрезидент и ръководител на глобалната верига за доставки на Lenovo.

Унгария е добре свързано място в сърцето на Европа, близо до много търговски центрове, което означава, че Lenovo може да изпълнява поръчките на клиентите по-бързо и да бъде по-ефективна при транспорта и доставките, коментира Анита Лукач, мениджър на компанията за Унгария.

Lenovo прилага глобален хибриден производствен модел, който включва комбинация както от вътрешно производство, така и от производство по договор. За компанията това е конкурентно предимство, което й осигурява по-голяма ефективност и контрол върху разработването на продукти и операциите по веригата за доставки.

Новото предприятие на Lenovo в Унгария ще се реализира в дългосрочно партньорство с производителя на договор Flex, уточниха от компанията. Размерът на инвестицията и датата за пускане на завода не се съобщават.

Коментар