Група измамници продавала фалшиви смартфони Huawei

Властите в Китай задържаха престъпна група за продажби на фалшиви Huawei смартфони
(снимка: CC0 Public Domain)

Престъпна група от Китай се възползвала от голямата популярност на Huawei и продала над 7000 фалшиви смартфона с този бранд. За целта имитаторите закупили партида евтини устройства от неизвестен производител, след което ги модифицирали както външно, така и по отношение на софтуера, за да приличат на Huawei смартфони.

Властите в страната са задържали и повдигнали обвинения на трима души за производство на фалшиви продукти и измами. В тяхната база са открити и замразени активи на стойност повече от 300 000 долара, съобщи MyDrives.

От юни тази година досега престъпната банда е продавала по над 100 мобилни телефона на ден, или общо повече от фалшиви 7000 устройства. Печалбата на тримата възлиза на около 90 000 долара.

Полицията в провинция Дзянси научила за производството и продажбите на фалшиви продукти през август, а през септември предприела арести. Конфискувани са над 1300 фалшиви мобилни телефона с марката на Huawei, лаптопи и настолни компютри за инсталиране на софтуера.

Интересното е, че някои от смартфоните, превърнати във фалшиви Huawei устройства, са закупени само за 6 долара. Те са продавани на цени между 25 и 40 долара, маскирани с бранда на Huawei.

Коментари по темата: „Група измамници продавала фалшиви смартфони Huawei”

добавете коментар...

  1. Станислав

    Единствените фалшификати, които откриват властите в Китай са тези на китайски стоки, браво.:-D

Коментар