Сиско предложи „умна електрическа мрежа”

Фундаментална платформа за управление на всички комунални услуги, която подобрява енергийната ефективност и сигурността, предложи корпорацията Сиско.
Стратегията за цялостна мрежова инфраструктура ще помогне на компаниите за комунални услуги и на техните клиенти да управляват доставката на електроенергия и енергийното потребление по-ефективно.
С нововъведението на Сиско се създава една пълна комуникационна платформа, базирана на IP стандарта, която обхваща целия процес от производството на електроенергията до доставката й на бизнеса и домашните потребители. По този начин ще си изгради интелигентна и гъвкава двустранна комуникация в системата за доставка на електричество, която традиционно е фрагментирана, посочиха от компанията.
Решенията на Сиско, наречени „умна електрическа мрежа” (Cisco Smart Grid), се внедряват в ключови елементи на енергийната инфраструктурата – от центровете за данни и електрическите подстанции до крайните потребители – бизнес сградите и домовете.
Опитът на Сиско в изграждане на мрежи ще осигури допълнителни експертни решения за комуналните услуги, които интегрират възможности за доставка на електримеска енергия „при поискване”. Това ще доведе до спестяване на енергия, до по-ниски нива на отделяните вредни емисии и нови възможности за иновативни услуги за крайните потребители.
В близките месеци Сиско планира да реализира на пазара продукти и допълнителни услуги в подкрепа на своята инициатива „умна мрежа”. По данни на компанията, пазарът за комуникационна инфраструктура от типа „умна мрежа” ще достигне 20 милиарда долара годишно през следващите 5 години.

Коментар