Смартфоните Nokia са обновени 1000 пъти за три години

Телефоните Nokia се предлагат с две години ъпдейти на операционната система
(снимка: CC0 Public Domain)

Смартфоните Nokia остават на челна позиция както при актуализациите на сигурността, така и при ъпгрейдите на Android OS, според ново проучване на Counterpoint, на което се позовава HMD Global.

Данните сочат, че 94% от портфолиото на смартфоните Nokia се актуализира до най-новата версия на Android в рамките на една година от внедряването ѝ – най-бързото актуализиране на цялостно портфолио сред всички смартфон брандове.

За малко повече от 3 години смартфоните Nokia са били обновени общо 1000 пъти. Тази седмица ъпдейтите до Android 10 завършват с актуализацията на Nokia 3.1 и Nokia 5.1, съобщиха от HMD Global.

„Ъпгрейдът на операционната система на един телефон е сложен процес, включващ работа с множество партньори и разнообразни тестове”, коментира Юхо Сарвикас, главен продуктов директор на HMD Global, като подчерта, че този процес при Nokia е на водеща позиция в индустрията и продължава да бъде основен приоритет за компанията.

„Така можем да гарантираме, че нашите клиенти се възползват преди останалите от последните иновации на Android, и то във всички ценови категории”, допълни Сарвикас.

HMD Global обяви графика за ъпгрейд на портфолиото си, готово за Android 11, до най-новата версия на операционната система. Внедряването е планирано да стартира още през четвъртото тримесечие на 2020 г. с новите модели Nokia 8.3 5G и Nokia 5.3.

С оглед на ангажимента на компанията да предоставя еднаква поддръжка на смартфоните в цялото си портфолио, независимо от ценовите категории и периода на пускането им на пазара, собствениците на Nokia 2.2 и Nokia 8.1 също ще бъдат сред първите, които ще получат Android 11 тази година.

Чистият Android 11 на смартфоните Nokia е лесен за ползване и оптимизира работата на устройствата с опростен интерфейс и без излишно натоварване на дисковото пространство.

Телефоните Nokia се предлагат с до три години месечни актуализации на защитата и две години ъпдейти на операционната система. Наскоро пуснатите смартфони, дори в ниския ценови клас като Nokia 3.4 и 2.4, вече са подготвени за следващата стъпка – Android 12.

Коментар