Сървърната екосистема на AMD EPYC се разраства

Решенията с AMD EPYC осигуряват желаната производителност за виртуализация
(снимка: AMD)

Продължава разрастването на екосистемата на сървърните процесори EPYC за виртуализирани среди и хиперконвергирана инфраструктура (HCI), съобщи AMD. Новите предложения са Lenovo ThinkAgile HX и хибридна облачна инфраструктура на Nutanix.

ИТ отделите се насочват към HCI за модернизиране и трансформиране на корпоративните центрове за данни. Това води до високопроизводителни и ефективни центрове за данни, които се управляват по-лесно за бързо променящите се нужди на бизнеса.

Избирайки процесорите AMD EPYC и хибридните и многооблачни решения на Nutanix, компаниите могат да ускорят своите работни процеси като дигитални работни места, включително виртуална десктоп инфраструктура (VDI) с много висока производителност, разширени функции за сигурност и екосистемна поддръжка от доставчици на интернет услуги и ОЕМ партньори.

AMD EPYC се превръщат във водещ избор за иновации свързани с виртуализационни и HCI решения, поради високата производителност, големи възможности за поддръжка на оперативна памет и разширени функции за сигурност, подчертаха от компанията.

Новите HCI решения на база AMD EPYC прозцесори включват:

Dell EMC XC Core XC6515 – преминал изпитванията за съвместимост на Nutanix еднопроцесорен 1U сървър с до 64 ядра, PCIe 4 и производителност за виртуална десктоп инфраструктура, бази данни и отдалечена работа.

HPE ProLiant DX325 & DX385 – оптимизирани с Nutanix софтуер сървъри, които са индустриален стандарт и избор за клиенти, насочили се към Nutanix софтуер с HPE.

HPE ProLiant DL325 и DL385 Gen10 – сървъри с HPE Nimble Storage dHCI, предназначени за потребители на VDI среди, критични бизнес приложения и смесени задачи с непредвидим ръст.

HPESimpliVity325 Gen10 HCI – решение за edge корпоративни приложения, базирано на HPE DL325 Gen 10 сървър и HPE SimpliVity HCI софтуер; заема място само 1U, а архитектурата включва 2 модула, което намалява общата стойност на притежание.

Lenovo ThinkAgile HX – решение за виртуални десктоп среди с висока плътност (разположени в 1U форм фактор шасита).

Lenovo ThinkAgile HX 3000 – сървър в 1U 1-модулен форм фактор и поддръжка на голям брой ядра с голямо количество памет; подходящо решение за виртуална десктоп инфраструктура и общи виртуализационни задачи.

Коментар