Създателите на криптовируси печелят милиони на месец

Киберсигурността вече е не само необходимост, но и ключово предимство за бизнеса
(снимка: CC0 Public Domain)

Надеждната свързаност и киберсигурността се превръщат в ключови предимства за бизнеса в съвременния свят. Около това мнение се обединиха участниците в събитието за киберсигурност и клауд решения, организирано от Нетера и Аcronis.

„Всеки ден в света се появяват над 400 000 нови вида злонамерен софтуер, затова е от съществено значение да имате ефективно и бързо решение за киберзащита, което може да предпази всичките ви активи”, каза Кандид Уест, вицепрезидент „Изследвания за киберзащита” в Acronis.

По неговите думи, някои от групите за създаване и разпространение на криптовируси печелят милиони всеки месец и няма да се спрат, така че бизнесът се нуждае от цялостно решение за защита.

В своите решения за киберзащита Acronis залага на интеграцията с изкуствен интелект и интердисциплинарността. За фирмите това значи, че данните им се защитават многопластово, на различни нива, и могат да разчитат на киберсигурност.

От тази година бизнесът у нас може да ползва всички услуги за киберзащита на Acronis от българския телеком Нетера. Компаниите могат да колокират своите сървъри или да наемат както облачни, така и физически сървъри в някой от собствените центрове за данни на Нетера.

„С облачните сървъри, например, имате гъвкаво решение – можете да увеличавате и намалявате ресурсите, които ползвате, и да оптимизирате разходите си. В някои случаи обаче наетите сървъри са по-добър избор. Те могат да посрещнат нуждите на компании, които имат големи сайтове или бази данни, високи изисквания за сигурност, наличност и производителност”, каза Мария Рочкова, мениджър ИТ услуги в Нетера и продуктов мениджър в cloudware.bg.

Бизнесът може да разчита на Нетера и за защита от DDoS атаки. Те засягат услугите на компаниите, техните сайтове, системи и оборудване.

„В по-голямата си част DDoS атаките се използват, за да маскират опит за кражба на финансова информация или интелектуална собственост”, подчерта Деан Белев, продуктов мениджър „Услуги за защита от DDoS атаки” в Нетера.

Услугите са подходящи както за корпоративни клиенти (банкови и финансови институции, онлайн медии, електронни игри и магазини, уеб сайтове), така и за доставчици на интернет услуги.

Коментар