Кибер измамници завладяват Twitter

Популярната социална мрежа Twitter е новата мишена на престъпния контингент в кибер пространството. Компанията за сигурност PandaLabs съобщи за поредна атака срещу потребителите на микроблогърската услуга.
Кибер измамници са създали хиляди акаунти в мрежата и ги използват за публикуване на коментари по темата "PhishTube Broadcast", свързана с рок групата Phish. Поради огромния брой коментари, темата се показва в списъка на най-популярните, което увеличава нейната читаемост.
Когато потребител на Twitter кликне на темата "PhishTube Broadcast", той ще попадне на коментари, създадени от кибер мошеници и съдържащи връзки към вредоносни уеб страници. Посещавайки такава страница, потребителят ще зарази своя компютър с копие на фалшивия антивирус PrivacyCenter.
Този софтуер сканира компютъра, както прави и един истински антивирус, и информира потребителя, че неговият РС е заразен с вредоносни програми. Целта на измамниците е да убедят потребителя да си купи пълна версия на фалшивия антивирус.
С многомилионната си аудитория Twitter е привлекателна мрежа за кибер престъпниците и вероятно в бъдеще ще става все по-често мишена на техните атаки, коментират от Panda Labs.

Коментар