Виртуална мега-конференция събира над 3000 разработчици

Петдневната конференция DevReach 2020 започна непринудено, с много настроение
(екранна снимка: DevReach 2020)

Виртуална мега-конференция за софтуерни разработчици започна днес следеобед онлайн. DevReach 2020 е кибернетично продължение на голямата конференция за разработчици DevReach, традиционно организирана от Progress всяка есен в София.

Сега конференцията се провежда виртуално и има над 3000 регистрирани участници. Още в първите минути на откриването се включиха участници от България, САЩ, Германия, Белгия, Норвегия, Великобритания и др.

DevReach 2020 ще тече в продължение на 5 дена в онлайн платформата Twitch – любимо „място” за разработчиците, където те могат да общуват помежду си и да коментират професионалните си предизвикателства.

Днешният първи ден е посветен на платформата Blazor. Лекторите бяха посрещнати с овации от участниците. Следващите дни ще са посветени на React, Xamari & MAUI, Angular. Последният ден ще е изцяло за забавление на участниците.

Над 3000 са регистрираните участници във виртуалната конференция DevReach 2020
(екранна снимка: DevReach 2020)

За разлика от предишните, физически издания на DevReach, тазгодишната конференция е значително по-свободна: границите между лекции и Q&A сесии са размити, лекторите са на разположение на участниците в общи и лични чат-стаи, а езикът е изцяло разговорен.

Както подобава на всяка мащабна конференция на софтуерните специалисти, и тази предлага на ентусиазираните фенове възможност да закупят изгодно високоспециализирана професионална литература.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар