Huawei загатна за интересна функция в Mate 40

Mate 40 ще коригира изкривяванията при снимане с широкоъгълния обектив
(снимка: Huawei видео)

Глобалният анонс на флагманския смартфон Mate 40 е планиран за четвъртък, 22 октомври, но тази сутрин Huawei пусна ново видео за  „загряване” в навечерието на очакваното от феновете на компанията и индустрията събитие.

Мотото на новия промо видеоклип за Huawei Mate 40 е „A Straight and a Straight Look”. Видеото всъщност не показва нищо за смартфона. То обаче е свързано с възможностите за корекция на изкривяванията в новия флагман, отбелязва Gozchina.

Изображенията, направени с широкоъгълен обектив, често изглеждат изкривени. Колкото по-близо сте до обекта, толкова по-сериозно е това изкривяване. Ето защо има нужда от някаква корекция на изкривяванията. Huawei все още не е разкрил подробна информация за новата функционалност.

Според предишни публикации, Huawei Mate 40 ще се доставя с чип Kirin 9000. Всички смартфони от тази серия ще имат физически клавиш за регулиране на звука, както и червен бутон за включване/изключване отстрани.

Докато и четирите смартфона ще се доставят с една и съща 5-нанометрова Kirin 9000 SoC, всички те ще използват различен дизайн на задната камера. Сторидж опциите могат да са 12GB+256GB, 12GB+512GB, 8GB+256GB и 8GB+512GB, а цветовете – черен, сребро, жълто–оранжево, зелен и бял.

От наличната информация до момента става ясно, че не всички варианти ще са достъпни в различните региони. Huawei разполага с ограничен брой чипове за серията Mate 40 и все още има въпросителни относно наличността на тази серия.

На 22 октомври освен Mate 40 компанията ще представи и други устройства: първите слушалки на Huawei – FreeBuds Studio; серия умни високоговорители – Huawei Sound X; нов продукт от серията Huawei Mate – той ще бъде в потребителската екосистема и засега няма име; глобалнен старт на Huawei Watch GT 2 Pro, който излезе на 10 септември в Китай; други нови продукти за дигиталното ежедневие.

Коментар