Собствени емотикони стават възможни в Android

Потребителите на Android скоро ще могат да създават собствени емотикони
(снимка: Google)

В началото на годината Google пусна разширение „Emoji Kitchen” за Andoid клавиатурата Gboard, което позволи на потребителите да създават персонализирани стикери-емотикони, като комбинират вече публикувани емоджи.

Сега Emoji Kitchen е на път да получи значима актуализация, която коренно променя начина, по който работи разширението. Вместо да изберете едно емоджи и да видите различни негови алтернативи, можете да вземете две различни емоджи, от които смартфонът ще създаде персонализирани стикери.

Това ви дава много повече свобода над емотиконите, които създавате – те са „ваши собствени”, вместо избрани от Google. Можете дори да вземете две едни и същи емоджи, за да видите „екстремна” тяхна версия, която усилва емоциите.

В допълнение, текущото издание на Emoji Kitchen не работи автоматично с всички емотикони и някои комбинации не са възможни. Изглежда, това ограничение ще отпадне, тъй като новата актуализация позволява да модифицирате много по-голямо разнообразие от емотикони. Например, можете да комбинирате букети и маймуни, за да създадете букет от маймуни и други чудновати комбинации.

Новата функция е достъпна в момента за бета потребители на Gboard. Тематичните уебсайтове 9to5Google и Android Police съобщават, че вече са я получили на своите устройства.

Кога новите емоджи ще дойдат на всички смартфони с Android? След като консорциумът Unicode представи всички нови емотикони за 2020 г., включително транс флаг и символ, чай с мехурчета и няколко изчезнали бозайници, Google имаше цяла година да създаде свои собствени версии за Android. Новите емотикони са налични в Android 11, така че когато надстроите смартфона си до тази версия, ще можете да ги използвате.

Android 11 не се предлага на твърде много смарфони. Ако имате Pixel, вероятно ще можете да направите ъпгрейд до версия 11, но повечето други телефони ще получат надстройката по-късно тази година или в началото на 2021 г., отбелязва Tech Radar.

Има много нови емотикони за „Дядо Коледа” в Android 11, както и за някои други празници, така че потребителите могат да се надяват да получат актуализацията преди края на годината.

Коментар