Porsche Design Acer Book RS – дизайн и впечатляваща мощ

Porsche Design Acer Book RS е ярък пример за върхов компютър
(снимка: Acer)

Първият резултат от сътрудничеството на Porsche Design и Acer е преносим компютър, който съчетава високите технологии с традиционни, минималистични дизайнерски елементи. Моделът бе обявен вчера на глобалната конференция Next@Acer Connected Together.

Porsche Design Acer Book RS има изцяло метален корпус, в който са поместени най-новия Intel Core i7 процесор от 11-то поколение и графичен процесор Nvidia GeForce MX3502, и все пак ноутбукът остава компактен и тежи само 1,2 кг. Капакът на корпуса е изработен от въглеродни влакна – материал, доказал се през годините в моторните спортове, заради своята изключителна здравина, лекота и експлоатационни показатели.

Ноутбукът Porsche Design Acer Book RS е съвместно проектиран с Intel и стъпва на платформа Intel Evo. Моделите от Evo серия отговарят на ключови показатели за потребителската удовлетвореност, каквито са бързата реакция, незабавната готовност за работа след включване, дълъг живот на батерията в реални условия и нейното бързо зареждане.

Емблематичен дизайн

Дизайнерската философия на Porsche Design за оптимална функционалност прави Porsche Design Acer Book RS ярък пример за върхов компютър, в който всяко дизайнерско решение е направено с определена цел. Капакът от 3k въглеродни влакна се откроява на фона на сребристия корпус на лаптопа, обработен чрез програмируема машина с диамантен резец – контраст, който придава едновременно дързък вид и невероятна компактност: устройството тежи само 1,2 кг и е 15,99 мм тънко.

Капакът от 3k въглеродни влакна се откроява на фона на сребристия корпус на лаптопа
(снимка: Acer)

Двете плоскости са свързани посредством еднокорпусна панта, която леко повдига клавиатурата при отваряне на лаптопа, подобрявайки охлаждането му и предоставяйки удобство при писане. Клавишите с подсветка осигуряват удобно ползване дори през нощта, а стъкленият прецизен тъчпад възприема многопръстови жестове за по-интуитивно преминаване към прозорците на активните програми.

Върхова производителност

Под капака си Porsche Design Acer Book RS е оборудван с най-новите Intel Core i7 процесори от 11-то поколение с графика Intel Iris Xe и с допълнителни графични процесори Nvidia GeForce MX3502, както и с 16GB RAM за безпроблемно справяне с всяка задача, възникнала в рамките на работния ден.

Ноутбукът разполага с 14-инчов FHD IPS сензорен екран, покрит със слой от антимикробно стъкло Corning Gorilla Glass, като дисплеят пресъздава 100% sRGB цветовата гама. Привличат вниманието ултратесните рамки на екрана, осигуряващи по-пълно възприемане на изображенията, тъй като съотношението между площта на екрана и корпуса е 90%.

Двойните медни топлопроводи гарантират, че комппютърът ще остане хладен, а впечатляващата батерия издържа 17 часа, като същевременно при нужда е в състояние да осигури 4 часа използване след 30-минутно бързо зареждане.

Ноутбукът разполага с 14-инчов FHD IPS сензорен екран, покрит с Corning Gorilla Glass
(снимка: Acer)

Двулентовият мрежов адаптер Intel Wi-Fi 6 (Gig +), пълният набор от портове (USB-C, Thunderbolt 4 и USB3.2 Gen 2) и интелигентните функции, каквито са вписване с пръстов отпечатък чрез Windows Hello и Modern Standby & Wake on Voice, допълнително подобряват потребителското изживяване.

Специални аксесоари

Многофункционалната раница с няколко отделения Porsche Design Acer Travelpack RS съдържа подложка за мишка, мишка, чантичка за носене и калъф за лаптоп. Тя е  идеалният спътник на Porsche Design Acer Book RS. Чантата за носене е изработена от кожа Ecco Palermo XA – издръжлив материал, приятен на допир и с фин блясък.

Магнитни закопчалки прикрепват към чантата калъф за лаптоп, изработен от плат 1680D, който не пропуска вода и защитава лаптопа от надраскване и износване, каквито са вероятни при честа употреба на път. За практичност, част от калъфа за лаптопа може да се отстрани и да се ползва и като подложка за мишка.

Безжичната Bluetooth и Wi-Fi мишка Porsche Design Acer Mouse RS допълват съдържанието на раницата. Въглеродни влакна са използвани за подсилване на левия бутон на мишката и допринасят за характерния дизайн. Същият материал покрива и долната повърхност на мишката, с което се гарантира продължителното ѝ ползване, а монтиран в тази повърхност DPI превключвател позволява на потребителите бързо да изберат измежду три предварително зададени нива на чувствителност.

Наличност

Точните спецификации, цени и наличност на Porsche Design Acer Mouse RS варират в зависимост модела и/или региона.

Коментар