Hitachi пуска три нови 3,5-инчови диска

Hitachi GST започва да предлага на световния пазар три нови настолни твърди диска. Моделите Deskstar T7K500, Deskstar 7K160 и CinemaStar имат голям капацитет и висока производителност, като последният е специално насочен към мултимедийни аудио-видео приложения.

Новите Deskstar и CinemaStar дискове използват 160GB+ носители (плочи). Те са от класа от 7200 RPM и разполагат с 3.0Gb/s SATA интерфейс, като ще се произвеждат и варианти с Parallel-ATA (PATA) 133 интерфейс.

Deskstar T7K500 се предлага с капацитети 250, 320, 400, 500 GB. Моделът 7K160 е от базов клас и има една плоча и капацитети 80 и 160 GB. Дисковете използват технологията Native Command Queuing (NCQ) и включват до 16 MB кеш-буфер (SATA моделите).
Интересен модел е CinemaStar, макар и да не се препоръчва за вграждане в РС с общо приложение. Той е оптимизиран за поточни мултимедийни приложения с набора команди SMART Command Transport.
CinemaStar използва и характерната за Hitachi адаптивна технология за корекция на грешки, която помага за оптимално качество на видеокартината. Специално внимание е обърнато за понижаване на шума при работа, което прави диска подходящ за домашни аудио/видео/ТВ системи.  

“И двата модела на Hitachi – Deskstar T7K500 и Deskstar 7K160 – вече са налични при нас. Те са предпочитан избор за потребителите, търсещи висока производителност. Идват с 3 години гаранция на производителя, която се поддържа от АСБИС ,” съобщи Таня Янева, търговски директор в АСБИС България, официален дистрибутор на Hitachi GST.

Коментар