Нов играч влиза на пазара за сигурност у нас

Доставчикът на решения за комплексна компютърна защита Cyberoam стартира бизнес в България. Компанията обяви за свой дистриубутор Хай Компютърс.
Решенията Cyberoam UTM (Unified Threat Management) включват всички необходими модули за защита на корпоративни мрежи – защитна стена, антивирус, антиспам защита още на входа на мрежата, защита от външно проникване и от изтичане на информация, филтриране на уеб съдържание, на чат и торент програми.
Едно устройство с централизирана администрация дава възможност за пълен контрол на мрежата, като осигурява и подробна информация за дейностите на всеки отделен потребител.
От маркетингова гледна точка, продуктът е уникален с това, че функционалностите, до които имат достъп компании с над 1500 потребителя, са изцяло достъпни и за фирми с 15–20 компютъра.
С минимална инвестиция малките и средни фирми решават в дългосрочен план както проблемите на компютърната си сигурност, така и поддръжката, която нерядко е сериозно перо в бюджета им, посочиха от доставчика.
Cyberoam е поделение на базираната в Бостън компания Elitecore Technologies. Партньорът на Cyberoam у нас, Хай Компютърс, е изключителен представител и на разработчика на антивирусен софтуер ESET.

Коментар