Намеренията на ORS към българския пазар остават непроменени

Австрийската Oesterreichische Rundfunksender (ORS) обяви, че ще разгледа всички правни аргументи относно резултатите от конкурса на КРС за издаване на разрешения за осъществяване на електронни съобщения чрез национални цифрови телевизионни мрежи за първия етап от плана за цифровизация.
Според компанията, част от промените в българското законодателство, които засягат прехода към цифровизация са нехарактерни и се разминават с обичайната практика в ЕС. От ORS са сезирали съответните институции на местно и европейско ниво относно законодателната рамка.
Нашите намерения към българския пазар остават непроменени. Ние работим при стриктно съблюдаване на законите навсякъде, където осъществяваме дейност. Дали някои особености на тези закони са винаги в интерес на цялото общество и дали са в синхрон с европейската рамка е въпрос от по-различно естество”, заяви Михаел Вагенхофер, Главен изпълнителен директор на ORS.
Цифровизацията не е само последователност от технически стъпки. Тя е комплексен процес, който може да бъде успешно завършен само със съвместните усилия на телевизионните оператори, техническите оператори, държавните институции и обществото като цяло”, допълни той.
В началото на м. май ORS подаде заявление участие в първата фаза на цифровизацията съгласно процедурите, обявени от КРС. Компанията внесе документите чрез австрийското си дружество.

Коментар