Майкрософт и HP обявиха глобална инициатива

Майкрософт и HP обявиха старта на дългосрочна глобална инициатива за доставяне на решения за унифицирани комуникации, колаборация и виртуализация (Unified Communications, Collaboration and Virtualization).
Стратегическото партньорство ще даде възможност на клиентите на двете компании да намалят разходите си и да увеличат производителността на своите служители в световен мащаб, стана ясно на конференция в Лас Вегас.
Предлаганите комплексни решения включват софтуер, хардуер, мрежова архитектура и услуги за оптимизиране на ресурсите, повишаване на производителността и намаляване на оперативните разходи за командировки, телекомуникации и ИТ.
Това ще бъде постигнато чрез оптимизация и рационална организация на комуникациите за обмен на съобщения, видео и глас със свързани приложения и устройства. Решенията са изградени върху отворени софтуерни платформи и работят с актуални в момента приложения и системи.
Като част от глобалната инициатива, българските представителства на HP и Майкрософт се договориха да си сътрудничат в доставката на решения за унифицирани комуникации, колаборация и виртуализация на пазара у нас.
Двете компании ще си партнират в разработване и реализиране на корпоративни решения, базирани на НР хардуер, Microsoft Office SharePoint Server, Microsoft Exchange Server и Microsoft Office Communications Server.
HP и Майкрософт ще разширят предлаганите от тях услуги, включвайки фундаментални решения за бизнес продуктивност, фокусирани върху изпращане на съобщения, съвместна работа и координация. Унифицираните корпоративни решения ще интегрират ефект на присъствие, глас, данни и видео.
Сътрудничеството между двете компании ще позволи на HP България да предостави завършена и цялостна услуга на клиенти и партньори, коментира Ирван Хира, генерален директор на компанията.
Стратегическото партньорство между Майкрософт и HP съществува повече от 25 години. Настоящата глобална инициатва ще допринесе за неговото задълбочаване и най-вече надграждане в полза на клиентите и партньорите, които ще могат да намалят разходите си и да работят по-ефективно, каза Огнян Киряков, генерален директор на Майкрософт България.

Коментар