Асбис ще дистрибутира продуктите на Lenovo

Lenovo, компания от Топ 5 на световния компютърен пазар, обяви партньорство с Асбис България, като част от план за разширяване на дистрибуторската си мрежа.
По силата на договора, Асбис ще предлага у нас цялото портфолио от продукти на Lenovo, стана ясно днес на пресконференция в София.
Двете компании си партнират успешно в страни като Русия, Украйна, Словакия и Румъния.
Обхватът от държави, в които Асбис разпространява продуктите на Lenovo, ще продължи да се разширява, поясни Митко Топалов, регионален мениджър в международния ИТ дистрибутор.
Асбис ще доставя на дилърите персонални компютри (вкл. мобилни), графични работни станции, сървъри и съпътстващ софтуер.
Благодарение на новото партньорство, продуктите на Lenovo ще станат интегрираща част от цялостните решения на по-голям брой ИТ фирми на българския пазар, заяви Радослав Воденичаров, представител на Lenovo за България.
Продуктовата гама на Lenovo покрива нуждите на всички сегменти от пазара – от индвидуални потребители, през малък и среден бизнес, до големи компании и организации. Производителят развива както наследената от IBM линия компютри Think, така и новата Idea.
Договорът с Lenovo e втората голяма новина от Асбис в рамките на един месец. През май дистрибуторът обяви ОЕМ партньорство с Майкрософт. Разширяването на продуктовата гама с нови марки е един от начините да се поддържа ръста в дистрибуторския бизнес, особено в условията на криза, поясни Митко Топалов.
Прогнозите за пазара у нас сочат увеличение на продажбите на мобилни компютри и запазване на нивата при настолните, като обаче ще нараства делът на марковите машини. Пазарът на компоненти за асемблиране на компютри ще става по-труден, което обуславя решението на Асбис да се ориентира и към партньорства с маркови доставчици на готови системи като Lenovo.
Дистрибуторът възлага надежди и на новия клас нетбуци Lenovo Idea, изградени върху мобилна платформа Nvidia Ion. Очаква се тези мини лаптопи да бъдат по-атрактивни за потребителите, тъй като притежават развити възможности за мултимедия.

Коментар