D-Link вгради Captcha в рутера

Мрежовата компания D-Link вгради една от най-ефективните технологии за сигурност в новите си маршрутизатори. Графичната аутентификация Captcha прави модела DIR-685 по-защитен и устойчив на атаки от страна на вируси и други заплахи за сигурността, съобщиха от българския офис на компанията.

Captcha позволява на потребителите да сърфират по-спокойно и защитено в интернет с помощта на безжичния си маршрутизатор. Технологията e базирана на тест, който разпознава дали реакцията на определени изисквания на сигурността е компютърно генерирана или предизвикана от човешка ръка.

Решението се използва най-често при попълване на различни форми за обратна връзка, в коментарните секции и при други интернет активности на потребителите. Познатите „разкривени букви” предпазват много страници от ботове и автоматично генерирани скриптове.

D-Link интегрира Captcha в своите най-популярни маршрутизатори за дома и малкия офис с ясната цел да повиши нивото на сигурност на потребителите и да отговори адекватно на засилващите се интернет атаки с „троянски кон” при сваляне на файлове от мрежата. Въпросните вируси атакуват и домашния маршрутизатор, подменят съществуващие DNS настройки и насочват трафика към нова локация.

В момета Captcha е достъпна функция в новия DIR-685 – безжичен Wireless N рутер с гигабитов интерфейс, допълнителни възможности за съхранение на информация, FTP сървър и извеждане на интернет приложения в реално време на наличния LCD екран.

В най-скоро време компанията ще предложи технологията за сигурност и в популярните си модели рутери като DIR-615, DIR-635, DIR-655, DIR-825 и DIR-855, уточниха от D-Link.

Коментар