Станция за защита прави електрониката пестелива

Нова станция за защита на компанията Eaton спестява до 30 процента от енергията, консумирана от електрониката в покой. Това е първото устройство на пазара, което интегрира система за непрекъснато захранване (UPS), защита срещу пикове на напрежението и конзола с много розетки, съобщи дистрибуторът Солитрон.
Този иновационен UPS предоставя електрозахранване от типа „plug-and-play”, както и защита срещу пикове на напрежението за домашни компютри, геймърски конзоли и аудио-видео (AV) оборудване.
Станцията спестява електроенергия, благодарение на уникалната си функция EcoControl. Тя автоматично деактивира периферните устройства, когато главното устройство, например компютър, телевизор с висока разделителна способност или цифрово аудио-видео оборудване, е изключено.
Чрез автоматично изключване на периферни устройства, които обикновено се оставят в режим на готовност (стендбай) – например мултифункционални печатащи устройства, аудио-видео оборудване и високоговорители, потребителите могат да спестят до 30 процента от електроенергията, консумирана от електрониката в режим на готовност.
Благодарение на EcoControl и нейните ползи за околната среда, станцията за защита получи маркировката "Green Leaf Solution".
Достъпни са модели на станцията с мощност 500VA, 650VA и 800VA, които са проектирани да защитават компютри в интернет и мултимедийни PC-та, геймърски конзоли и периферни устройства от повреди, причинени от пикове и колебания на напрежението, гръмотевични удари и временни прекъсвания на електрозахранването.
Оборудвана с осем стандартни изхода (моделът с мощност 500VA включва шест изхода) и сменяеми батерии, станцията за защита може да подсигури до 30 минути работа на батерия за един стандартен персонален компютър.

Коментар