Autodesk настъпва в авиоиндустрията

Нова продуктова линия за авиационната индустрия ще покаже водещият разработчик на проектантски софтуер Autodesk на авиошоу в Париж следващата седмица.
Първата поява на компанията на авиоизложението дава знак за нейното намерение да продава агресивно своя софтуер за създаване на дигитални прототипи на $675-милиардния пазар за авиационни технологии и отбрана.
Вече над 25 години Autodesk доставя инженерни приложения за авиационната индустрия. Софтуерът Autodesk Inventor 2010 и цялостното решение на компанията за създаване на дигитални прототипи дават възможност за иновации на производителите, като в същото време спестяват време и ресурси в процеса от проектиране до производство, посочиха от компанията.
По време на парижкото авиошоу Autodesk ще покаже своите нови софтуерни решения за авиационната индустрия, които са свързани с три ключови процеса:
  • Интериорен дизайн – приложенията Autodesk Alias Design и Autodesk Alias Surface се използват за концептуален дизайн, визуализация и моделиране на повърхности за интериори на самолети.
  • Инженеринг и производство – софтуерът Inventor помага на инженерите в различните екипи да симулират и оценяват материали, проектантски опции и производствени процеси с помощта на един дигитален модел, като по този начин намаляват нуждата от скъпи физически прототипи.
  • Поправка и поддръжка – Inventor комбинира 3D продуктова геометрия от различни източници, с цел създаване на инструменти и оборудване, които се използват в процедурите по поддръжката на самолети.
Единният дигитален модел симулира завършения продукт и предоставя на инженерите възможност да проектират, конструират, визуализират и симулират продукта си, без да разчитат на скъпи физически прототипи, като така се съкращава времето до пускане на продукта на пазара.

Коментар