Хакери продават информация от T-Mobile

Хакерска група е успяла да получи достъп до всички конфиденциални данни на американския оператор T-Mobile. Кибер престъпниците вероятно са се сдобили и с личните данни на клиентите на телекома, предполага Perimetrix.

На сайта Insecure.org представител на хакерите твърди, че имат достъп до бази данни, скриптове, сървърни програми и цялата финансова информация на T-Mobile до 2009 година, включително.

За доказателство, хакерите прилагат в съобщението си един от откраднатите документи с настройки на мрежовото оборудване на T-Mobile. Операторът е потвърдил истинността на документа, но същевременно посочва, че няма информация за мащабно изтичане на данни.

Според T-Mobile, става въпрос само за локален инцидент и един конкретен документ, който едва ли ще причини сериозни вреди на компанията и клиентите й.

Хакерите пък се опитват да извлекат максимална полза от откраднатата информация. Те вече са направили опит да я продадат на конкурентен оператор, но безуспешно.

Публикуването на документ с цел търсене на купувач подсказва, че хакерите разполагат и с други данни, които биха представлявали интерес и имат стойност за конкурентите на T-Mobile.

Коментар