Становище на БТК относно изявление на КТ „Подкрепа”

БТК следва стратегията си за превръщане в клиентски-ориентирана, ефективна и динамична телекомуникационна компания. Като част от тази стратегия БТК извършва преструктуриране, оптимизация на бизнес процеси и технологично обновление. Това са логични бизнес стъпки особено в период на икономическа рецесия за страната и осъществяване на сливането на компанията с 2be. БТК провежда преструктурирането като спазва трудовото законодателство и в диалог с всичките си социални партньори.
През изминалите години компанията си партнира успешно със социалните партньори, включително и с КТ „Подкрепа”, и категорично не проявява избирателно отношение към представители на отделни синдикални организации. В резултат на успешното социално партньорство има сключени шест колективни трудови договори, пакет от социални придобивки и справедлива, изключително в интерес на служителите, социална система за обезщетения. В частност КТ „Подкрепа” е страна по колективните договори и участва във всички формати на социалния диалог.
За БТК е приоритет да продължи да бъде фокусирана върху устойчивото развитие на компанията, като само това ще гарантира обслужването на клиентите по най-високи стандарти, успешни бизнес резултати, удолетвореност на служителите и акционерите.

Коментар