София ще бъде домакин на голямо технологичното събитие

София ще бъде един от 150-те градове, домакини на технологичното събитие Flex Camp. Инициативата на Adobe, която набира популярност в цял свят, ще се проведе за втора поредна година у нас, съобщиха организаторите от компанията GUGGA.
Събитието е предназначено за софтуерни специалисти в областта на платформата Adobe Flash, която се използва в разработване на продукти както за крайни потребители, така и за бизнес решения от най-висок клас.
Платформата позволява да бъде постигнато високо ниво на интерактивност, удобство, бързина и удоволетвореност на крайния клиент от работата с интернет, интранет и десктоп приложенията.
На второто издание на Flex Camp ще бъдат представени най-новите практики при разработване на комплексни решения на база Adobe Flash, а също и две нови технологии – Flex 4 и Flash Catalyst.
Въвеждането на Flash Catalyst (с работно име Thermo) ще промени изцяло работния процес между разработчици и дизайнери на интернет приложения, посочиха от GUGGA.
Flex 4 пък е нова генерация инструменти и технологии за разработка върху платформата Adobe Flash. Фокусът е върху подобряване на средата за работа и качеството на софтуерния инженерен процес и върху постигане на по-добри крайни резултати.
„Повечето софтуерни проекти, които се разработват в България, са нетипични, поради факта, че страната ни разполага със сравнително малък ресурс от специалисти, в сравнение с държави като Индия, Русия, бившите съветски републики, Виетнам и др. Причината за високата конкурентност на българските специалисти се дължи на уникалността и иновативността на реализираните решения”, коментира Светослав Сотиров, изпълнителен директор на GUGGA.
Гост-лекторът Михай Прикоп от Adobe ще предстaви на Flex Camp технологични тенденции, които предстои да излязат официално в края на 2009 г. Лектор на събитието ще бъде и един от водещите технически архитекти в Дания – Питър Мьолгаард, автор на първата книга на O’Reilly за Flash Catalyst.
Flex Camp ще се проведе на 22 юни в столичния хотел „Метрополитън”. Участието в събитието е безплатно.

Коментар