Излезе локализирана версия на NAV 2009

Фирма Скиптър ОДД е първият клиент у нас на новата ERP система на Microsoft – Dynamics NAV 2009, стана ясно днес при представяне на продукта пред българските потребители.

NAV 2009 е локализирана и достъпна на пазара от Intelligent Systems, партньор на Microsoft в областта на ERP решенията.

За първи път Microsoft влага толкова усилия и ресурси в разработване на нова версия на системата Dynamics NAV”, каза Боян Мартинов, търговски директор на Intelligent Systems.

Потребителите на Microsoft Dynamics NAV не би трябвало да се притесняват от финансовата криза. Те ще излязат от нея с по-големи възможности и перспективи, заяви още Мартинов.

През последните три години 64% от новите клиенти на Intelligent Systems са дошли след препоръки от досегашни клиенти на компанията, посочи търговският директор. Ето защо Intelligent Systems следва политика да инвестира в настоящите си клиенти, като локализираната версия на NAV 2009 е част от тази стратегия.

Потребителите на ERP системата ще могат да мигрират безплатно към новата версия, вкл. и да получат най-добрите практики, обяви Орлин Дочев, мениджър бизнес решения в Microsoft България. Платени ще бъдат само консултантските услуги.

Microsoft Dynamics NAV 2009 се базира на гъвкава трислойна архитeктура, която позволява лесно интегриране с външни приложения и не изисква промяна на хардуерната платформа при нарастване на броя на потребителите.

Ползата от новата система се измерва с 22% оптимизиране на продуктивното време на работещите с нея, обяви Боян Мартинов.

За първи път NAV 2009 въвежда ролево-базиран интерфейс, който, според търговския директор на Intelligent Systems, ще промени бизнес приложенията. Идеята е потребителят да вижда на работния екран цялата интересуваща го информация – клиенти, доставчици, съобщения, важни показатели за бизнеса и др.

NAV 2009 предлага и нови средства за справки и отчети. Потребителят получава възможност да извлича всякакви динамично генерирани справки и анализи на бизнес показателите и да ги експортира в различни формати.

Третият основен стълб в NAV 2009 са уеб услугите, които заедно с останалите нововъведения изграждат облика на една система, която може бързо да се адаптира към променящите се бизнес условия и да увеличи продуктивността на служителите.

NAV 2009 се интегрира лесно с приложенията на Microsoft и други решения от ново поколение, като този процес е напълно автоматичен и потребителят дори няма нужда да знае с кое приложение работи в даден момент.

Коментар