ИТ общността с принос в борбата срещу рака на простатата

ИТ общността откликна на поканата за участие в IT Beards – инициатива, която подпомага борбата с рака на простатата и опазването на мъжкото здраве
(снимка: Scalefocus)

Над 5000 лв. за фондация „Победи Рака” събра кампанията „IT Beards”, организирана от софтуерната компания Scalefocus за трета поредна година. Кампанията е вдъхновена от международната кауза „No Shave November” за борба срещу рак на простатата и опазване на здравето сред мъжете.

Scalefocus отправи покана към цялата българска ИТ общност да се включи в инициативата. Над 44 брадати състезатели от редица софтуерни компании, сред които IBS Bulgaria, ТSD Services, Dynamo Software, Information Services и Vola Software, участваха в кампанията.

Събраните средства от IT Beards ще бъдат използвани за информационна и превантивна кампания за профилактика на рака на простата в някои от големите градове в страната през 2021 г.  – инициатива, която ще бъде проведена от Фондация „Победи Рака”.

Участниците в благотворителната надпревара качваха свои снимки в специалната платформа на IT Beards, като избираха между 2 категории – Fresh Start, за мъже, които сега пускат своята брада, или Already Stylish, за онези, които вече имат оформена такава.

Във финалния спринт на кампанията се формира „битка” за точки между някои от участниците, а още по-интензивното гласуване доведе до по-голяма събрана сума за каузата. Това се случи благодарение на дарителите, които купуваха точки и така гласуваха за своите фаворити със суми между 1,50 и 50 евро, постъпващи директно в сметката на Фондацията.

Победители във фото конкурса са Иван Иванов от Scalefocus в категорията Already Stylish и Евгени Кръстев от TSD Services, който надделя над конкуренцията в категория Fresh Start.

Коментар