Ericsson ще изгражда HSPA мрежа в Македония

Шведската компания Ericsson става ексклузивен доставчик за HSPA мрежа на T-Mobile Македония. Най-големият мобилен оператор в съседната ни държава ще предложи на своите 1,3 милиона абонати високоскоростни широколентови услуги чрез технологията WCDMA/HSPA на Ericsson.
Двете компании подписаха четиригодишен договор за изграждане на HSPA мрежа и модернизация на PS опорната мрежа на територията на цялата страна. Ericsson става ексклузивен доставчик на оборудване за цялостна WCDMA/HSPA мрежа, включващо мрежата за радио достъп и модернизация на съществуващата PS опорна мрежа (мрежа с пакетна комутация).
Проектът ще осигури необходимия капацитет и функционалност на мрежата, за да бъдат интегрирани бързо развиващите се мобилни широколентови услуги.
Договорът предвижда и предоставяне на услуги по поддръжка и развитие на експертния капацитет. Доставките по проекта вече са започнали, съобщиха от Ericsson.
Решението на Ericsson за високоскоростен пакетен достъп (HSPA) повишава скоростта на пренос на данни чрез значителни подобрения при качването и свалянето на информация от мобилни устройства (uplink и downlink).
Новата технология повишава капацитета на мрежата и скъсява времето за отговор при интерактивните услуги, подобрявайки качеството на мобилната широколентова връзка. Това ще позволи на T-Mobile Македония да предложи на своите клиенти нови широколентови мобилни услуги, вкл. мобилен интернет, видеоразговори и други съвременни мултимедийни услуги.

Коментар