Иновативна базова станция сбъдва устойчивото общество

Намирането на нови места за позициониране на базови радио станции става все по-голямо предизвикателство, особено в градските части и крайградските райони. Ново решение на шведската компания Ericsson отговоря на това предизвикателство.

„Capsule Site” е новаторска базова радио станция, предназначена за употреба в градска среда и в подкрепа на устойчивите общества, на които осигурява по-бързо въвеждане на мобилна свързаност.

Дизайнерското решение на известния скандинавски архитект Томас Сандел е толкова стилно и забележително или съответно толкова дискретно, колкото е необходимо, за да се съкратят сроковете за получаване на строително разрешение.

Новаторската станция е еднакво подходяща да стане средищна точка на някой градски площад или да бъде поставена някъде отстрани на главен път, например. С дизайн, който се вписва във всяка градска среда или крайградски район, Capsule Site осигурява и добавена стойност чрез своето допълващо покритие, от което има нарастваща нужда, тъй като търсенето на мобилна широколентова свързаност вече е изключително високо.

Решението на Ericsson съдържа в себе си цялото необходимо оборудване, като по този начин времето за инсталиране се намалява с до 50%, а разходите – до 30%. То се доставя в новаторска опаковка – като „плосък пакет”, което прави транспортирането му значително по-лесно и може да бъде сглобено и монтирано за по-малко от един ден. Корпусът муе направен от смеси и тежи само 800 килограма.

С възможностите за промяна на външния вид на тази базова станция чрез различни цветове и осветление, съгласно специфичните предпочитания на всеки клиент, операторите ще разполагат с огромни възможности за брандинг и ще могат да адаптират външния вид и дизайн на Capsule Site към заобикалящата градска среда.

Станцията може да бъде оборудвана със сензорни екрани и рекламни площи, които да осигурят на операторите нови възможности за приходи.

„Capsule Site осигурява на операторите нови възможности – от увеличен брой варианти за избор на местоположения за позициониране на базови станции до нови възможности за генериране на приходи. С малкото място, което заема, както и с възможностите му да се вписва в заобикалящата среда, това решение демонстрира нашата ангажираност към развитието на устойчивите общества”, казва Улф Евалдсон, вицепрезидент на Еricsson.

Първата станция Capsule Site беше представена днес при престоя на Volvo Ocean Race в Стокхолм. Нейният създател Томас Сандел е дизайнер и на Tower Tube на Ericsson, която спечели редица награди.

Коментар