Fujitsu налага глобална марка мини лаптопи

Първи мини лаптопи с глобалната марка на Fujitsu ще излязат на пазара в началото на юли, съобщи представителството на японската компания у нас. Моделите Fujitsu M2010 идват със стилен дизайн и в три различни цвята.
Базирани на процесор Intel Atom N280, мини лаптопите са насочени към потребители, които се нуждаят от малък и лек компютър за обучение, интернет, имейл или видео телефония.
M2010 наследява Amilo Mini и допълва портфолиото ноутбуци от "начално" ниво на Fujitsu. Компанията лансира модела като подходящ както за стационарна употреба, така и в ролята на напълно комплектован мобилен компютър.
В зависимост от нуждите на потребителите, M2010 може да бъде помощник по време на път с цялата необходима функционалност или леко и стилно устройство за комуникации и базови задачи.
Fujitsu M2010 е достъпен в три различни цвята: червен металик, блестящо черен и перлено бял. Очаква се изисканият външен вид на мини лаптопа да привлече лайфстайл ориентирани потребители и хора, които за първи път купуват мобилен компютър, за да се впуснат в дигиталния свят.
Новият M2010 е преминал същите тестове за надеждност и качество, както и върховите модели от серията Lifebook. В допълнение, мини лаптопът идва с 5 часа време за работа на батерия.
Дисплеят с LED осветяване на M2010 осигурява по-добри цветове, по-висока яркост и по-добра енергийна ефективност в сравнение с моделите от серията Amilo Mini. Екранът вече е по-комфортен, с диагонал 10,1 инча вместо 8,9 инча.
Мини лаптопът тежи 1.2 кг, има размери 258x189x32-37 мм и вградени уеб камера, микрофон и говорители.
Fujitsu M2010 се очаква на пазара в Европа от 1 юли на цена приблизително 399 евро.

Коментар