Logitech Vid улеснява видео разговорите

Безплатно приложение за видео разговори в реално време пусна Logitech. Софтуерът Vid се инсталира заедно с уеб камерите на компанията на PC или Mac.
Vid оптимизира скоростта на връзката и резолюцията на видео разговора, така че винаги да се получава възможно най-добрият образ от уеб камерата. Инсталацията е опростена и отнема по-малко от половината време, необходимо за инсталиране на най-популярните програми за разговори през VoIP, посочиха от Logitech.
"Vid елиминира най-големите трудности при провеждане на видео разговори", каза Джина Кларк, генерален мениджър и вицепрезидент на подразделение Иинтернет комуникации в Logitech.
Според проучване на компанията, преобладаващата причина, поради която голяма част от хората се отказват от видео разговорите, е че са притеснени и объркани от сложните програми, които трябва да използват. За разлика от IM и VoIP програмите, Vid е създаден специално за видео разговори.
Приложението Vid се инсталира автоматично с включване на уеб камерата Logitech и е готово за работа само с няколко кликвания. За провеждане на видео разговор, Vid използва имейл адресите в списъка от контакти, като отсрещната страна трябва само да приеме изпратената поканата. 
За разлика от други безплатни програми за видео разговори, при които трудно се намират отделните функции сред множество различни опции, Vid има семпъл и интуитивен интерфейс. Всеки контакт е представен със снимка и едно кликване върху нея инициира видео разговор.
Vid идва безплатно в комплект с уеб камера Logitech. Приложението е безплатно и за поканените потребители, които нямат такава уеб камера, за период от 30 дни.
Даунлоуд: Logitech Vid

Коментар