Nokia настъпва на лаптоп пазара с PureBook X14

PureBook X14 е ново лаптоп предложение на Nokia за потребителите в Индия
(снимка: Flipkart)

Първият лаптоп на Nokia от серията PureBook идва в черен цвят, с пълноразмерна клавиатура и голям тъчпад. Моделът PureBook X14 излиза първоначално на пазара в Индия.

Поне един вариант на PureBook X14 разчита на процесор Intel Core i5 и включва Dolby Atmos, както и Dolby Vision технологии. Лаптопът се отличава със „свръхлека” конструкция и тежи само 1,1 килограма. Налични са USB 3.0 и HDMI портове.

Все още не е ясно кога точно Nokia PureBook X14 ще се появи на пазара и на каква цена, но във Flipkart моделът е маркиран с етикет „Очаквайте скоро”, което предполага, че пускането в продажба е въпрос на дни.

Наскоро девет модела лаптопи с марката Nokia се появиха на сайта на BIS (Bureau of Indian Standards). Пет от тях ще имат процесори Intel Core i5, а четири – Intel Core i3. Това вероятно ще бъдат процесори от 10-то поколение на Intel.

Новите лаптопи носят марката Nokia, но вероятно ще бъдат произведени от „трета страна” ексклузивно за Flipkart. По-рано индийска фирма пусна смарт телевизори Nokia за продажби онлайн на пазара в страната.

Коментар