Galaxy смартфоните взимат лъвския пай от 5G пазара

На Samsung се падат 22% от глобалните приходи от продажби на 5G устройства
(снимка: Samsung)

Смартфонът Samsung Galaxy S20 + 5G е най-доходоносното 5G устройство през първата половина на 2020 година – на него се падат 9% от глобалните приходи, според доклад на Strategy Analytics.

Второ място заема друг смартфон на Samsung – Galaxy S20 Ultra 5G с 8% дял от приходите от продажби на 5G смартфони. Samsung държи и третата позиция с модела Galaxy S20 5G, на който се падат 5%. Общо трите смартфона Galaxy S20 са донесли на корейската компания 22% от глобалните приходи.

В допълнение към рекордните продажби, Samsung пусна серия от нови устройства и мрежови решения, с които 5G комуникациите стават достъпни за повече хора по света, отбелязва Strategy Analytics.

През последните две години Samsung разгърна широко портфолио от 5G смартфони Galaxy – от среден клас Galaxy A51 5G до устройства, които трансформират пазара, като Galaxy Z Fold2. Компанията също така произвежда компютри и таблети с поддръжка на пето поколение мрежи и работи тясно с мобилните оператори по целия свят в сферата на 5G.

„Samsung се утвърди като лидер в 5G и изигра ключова роля в развитието на 5G в световен мащаб”, казва Нийл Моустън, главен изпълнителен директор на Strategy Analytics. „С прогнозата, че глобалните доставки на 5G смартфони ще надхвърлят 660 милиона устройства до края на следващата година, ние вярваме, че компанията ще продължи да бъде ключов играч в развитието на мобилната мрежа от следващо поколение”.

Коментар