Galaxy Fold дефинира нова категория мобилни устройства

Смартфон и таблет, сгънати в едно. Galaxy Fold, разработван в продължение на осем години, е категория сам по себе си (източник: Samsung)

Samsung разкри дългоочаквания Galaxy Fold – революционно сгъваемо устройство, създаващо изцяло нова мобилна категория. Моделът разполага с първия в света 7,3-инчов Infinity Flex Display, който се сгъва в компактно устройство с дисплей отгоре на капака.

Galaxy Fold предлага нов начин за изпълнение на много задачи, гледане на видеоклипове, игри и други приложения, създавайки потребителски преживявания и възможности от следващо поколение, подчертаха от компанията.

Samsung пише следващата глава в историята на мобилните иновации, променяйки представите за това какво е възможно при смартфоните, заяви Ди Джей Кох, президент и главен изпълнителен директор на отдела по ИТ и мобилни комуникации в компанията.

Смартфон и таблет, сгънати в едно. Galaxy Fold, разработван в продължение на осем години, е категория сам по себе си. Той позволява на потребителите да правят неща, които до този момент не можеха да правят с обикновен смартфон.

Galaxy Fold се отваря гладко и естествено, като книга (източник: Samsung)

Вътрешният екран не просто се огъва. Той се сгъва. Сгъването е по-интуитивно движение и по-трудна иновация за имплементиране. Samsung изобрети нов полимерен слой и създаде дисплей с около 50% по-тънък от обичайния дисплей на смартфона.

Благодарение на нов сгъваем механизъм, Galaxy Fold се отваря гладко и естествено, като книга, и се затваря в плоско и компактно устройство с един клик. За да постигне това, Samsung проектира сложна еластична връзка с множество съединителни елементи, която е невидима, за да се запази елегантният вид на устройството.

Galaxy Fold променя екрана си, за да е най-удобен за различните сценарии на използване (източник: Samsung)

Сензорът за пръстови отпечатъци се намира отстрани, където палецът се поставя естествено, така че устройството да се отключва лесно. Двете батерии и компонентите са равномерно разпределени, в резултат на което Galaxy Fold се усеща съразмерно и симетрично в ръцете.

Galaxy Fold променя екрана си, за да е най-удобен за различните сценарии на използване – обаждания, писане на текстове и други дейности, осъществени с една ръка, наред с нови възможности за мултитаскинг и гледане на презентации, дигитални списания, филми и съдържание с добавена реалност.

 

Моделът идва и с уникален потребителски интерфейс с много прозорци едновременно и приложения без прекъсване, които автоматично се появят там, където ги оставите. Samsung работи съвместно с Google и разработчиците на Android, за да гарантира на потребителите, че любимите им приложения и услуги са достъпни за UX на Galaxy Fold.

Galaxy Fold разчита на мощен AP чипсет от следващо поколение и 12GB RAM за скорост на работа, както при PC, и усъвършенствана система за двойна батерия. Той може да зарежда себе си и второ устройство едновременно чрез Wireless PowerShare, докато е свързан с обикновено зарядно.

Galaxy Fold в сгънато състояние – елегантен и загадъчен (източник: Samsung)

Камерата се адаптира към различни функции и дейности. Независимо от начина, по който потребителят държи или сгъва устройството, камерата ще бъде в готовност да заснеме сцената. Тя има шест обектива – три на гърба, два отвътре и един на капака.

Същевременно Galaxy Fold е портал за цяла система от свързани устройства и услуги, разработени от Samsung през годините, вкл. Samsung DeX за по-висока производителност, Bixby за повече интелигентност, Samsung Knox за сигурност на данните, Samsung Pay за мобилни плащания и Samsung Health за мониторинг на здравето.

Иновативният Galaxy Fold ще бъде наличен на пазара през второто тримесечие на годината. Моделът излиза на пазара в САЩ на 26 април със стартова цена $1980, стана ясно от представянето в Сан Франциско. Тази цена позиционира Galaxy Fold като най-скъпия смартфон на пазара.

Коментари по темата: „Galaxy Fold дефинира нова категория мобилни устройства”

добавете коментар...

  1. рон

    2000 евро. Де да беше долари

  2. Smeagol

    Ша си купа, ама протектори пуснна ли вече?

  3. Anonymous

    Горката Ябълка, жесток удар от конкуренцията, какво ще правят се Apple ще пускат вероятно иновативни смартфони с формата на отхапани ябълки, които да мигат и да светкат 🙂

  4. Българин

    Технологичен прогрес в телефоните вече няма. Мина времето когато показаха първите резистивни, а после и капацитивни екрани. Мина времето на това вътре да се вкара всичко възможно. Мина и времето на това да пускат по-бързи процесори и повече памет. Сега вече с телефон за 200 лева можеш да имаш всичко.

  5. Lordoff

    Първата сериозна иновация от години насам …
    Жалко, че е безсмислена 🙂

  6. Anonymous

    И то за два санта дебела тухла…

  7. Анонимен

    2000 долара за телефон? Не, мерси.

Коментар