Xerox предложи цветен печат на цената на черно-бял

Нова технология и ценови модел правят цветното принтиране по-рентабилно и достъпно за повече хора, обяви Xerox. Цветният принтер Phaser 8860 прави пробив, благодарение на технологията за печат с твърдо мастило, която за пръв път, според Xerox, осигурява цветен печат на цената на черно-бял.
Принтирането с Phaser 8860 е три пъти по-евтино от това с еквивалентни лазерни принтери на други производители, тъй като цената на цветния отпечатък е същата като тази на черно-белия, твърди Xerox.
Проектиран за всякакъв вид бизнес с печатни обеми между 1000 и 10 000 страници на месец, Phaser 8860 е подходящ за агенции за недвижими имоти, маркетингови компании и студия за дизайн, за които цветът е важен в изготвянето на предложения, маркетингови материали и доклади, документи и др.
Насочвайки изследванията си към развиване на твърдото мастило ние направихме така, че отпечатването на една цветна страница да е толкова евтино, колкото и отпечатването на една черно-бяла, а общите разходи да са много по-ниски от тези на принтери от същия клас на други производители”, каза Урсула Бърнс, президент на Xerox.
В допълнение, еко преимуществата на твърдото мастило значително намаляват отпадъците.
Технологията с твърдо мастило на Xerox не използва касети. Мастилата се поставят разделени по цвят в мастилените контейнери, изискват минимално пакетиране и отделят 90% по-малко отпадъци от конкурентни лазерни принтери от същия клас, според Xerox.
Стойността на новoтo твърдо мастило на Xerox е равна на една-трета от стойността на течното черно мастило. Това означава (а и нашите тестове го доказват), че сега – вероятно за пръв път в историята на цветните офисни принтери – можем да принтираме почти всеки един документ в пълен цвят на този настолен принтер на същата цена, на която бихме го принтирали черно-бял”, каза Дейвид Спенсър, президент на SpencerLab – лаборатория за дигитален цвят, която е извършила независим тест на Phaser 8860.
Базовата цена на Phaser 8860 е 3898 лв. Черното мастило с капацитет 14 000 страници струва 340 лв. Всяко от цветните мастила, също с капацитет 14 000 страници, струва 114 лв.
Със скорости на цветен и черно-бял печат от 30 страници в минута, 750 MHz процесор и Adobe PostScript3, Phaser 8860 печата в цвят по стандартите на системата Pantone.
Автоматичният двустранен печат и N-up режимът, които позволяват на потребителите да отпечатват съдържанието на няколко страници върху една, дават възможност за вместване на повече изображения на един лист хартия.

Коментар