Radware придобива активи на Nortel за 18 милиона долара

Доставчикът на интегрирани приложения за интелигентни корпоративни мрежи Radware (http://www.radware.com/) обяви, че е приключил процеса по придобиване на активи на телекомуникационната компания Nortel.
Radware ще заплати 18 млн. щ. долара за протуктовата линия Alteon за доставка на Layer 4-7 приложения, както и някои свързани с нея интелектуални и материални активи на разработчика на комуникационно оборудване. Освен това към мрежовата компания ще преминат част от служителите на Nortel, обвързани с тази дейност, както и правото да обслужва редица съществуващи договори.
Radware е сред глобалните лидери в сферата на интегрираните решения за доставка на бизнес приложения с над 6000 корпоративни клиенти в целия свят. У нас продуктите на компанията се разпространяват от системния интегратор eFellows (http://efellows.bg/), който е със статут Елитен партньор (Elite Partner) на Radware.
Radware планира да разпространява придобитите решения под марката Radware Alteon, както и да инвестира в тяхното развитие, създавайки следващото поколение от цялостни продукти за корпоративния сектор.
Добавянето на бизнеса на Nortel (Alteon) към продуктовото портфолио на Radware беше стратегическо решение, което ще спомогне за подобряване на нашите предложения към клиентите. То ни позволява да повишим възможностите както на технологиите на Radware, така и на Alteon, предоставяйки на потребителите ни следващо поколение по-надеждни, високопроизводителни и богати на функционалности решения“ – заяви Рой Зисапел (Roy Zisapel), Главен изпълнителен директор на Radware.

Коментар