IBM FlashSystem трансформира центъра за обработка на данни

По-големите скорости на Flash дават на компаниите силата за бърза обработка на данни и възможността да реагират почти моментално на заявките на клиентите
(снимка: IBM)

За разлика от SSD устройствата, първоначално проектирани за по-бавни дискови системи, масивите FlashSystem са проектирани за флаш от нулата. В резултат на това те осигуряват микросекунди време за реакция, а не милисекундата реакция на конкурентни продукти. Масивите на FlashSystem също позволяват дори най-големите приложения за анализ на големи данни да обработват бързо огромни количества информация.

Възможността да се предприемат действия автоматично въз основа на анализи в реално време е голяма част от бъдещето на ИТ в момента. Решенията IBM FlashSystem дават на компаниите производителността на „микро-латентност”, която е необходима за коригиране на цени, оптимизиране на инвентара, предотвратяване на измами и други с максимална скорост.

Тази водеща в индустрията латентност също така прави IBM FlashSystem идеална платформа за изчислителни среди в облак. Изпълнението на облачни решения на бързи масиви на IBM FlashSystem помага на бизнеса да компенсира забавянето на производителността, което ограниченията на честотната лента на мрежата и връзките на дълги разстояния могат да създадат. Това също значително улеснява използването на предимствата на мащабируемостта на облака.

Какво трябва да знаем Flash системите?

• Мащабируемост на натоварването. Не вземайте микробус, когато компактен автомобил ще свърши работа. Ако имате по-малко изисквания към натоварването, ще спестите пари от избор на флаш сторидж, който е с правилния размер за вашата компания.

• Изчислителни ресурси. Flash решенията всъщност намаляват общите ИТ разходи. С високите си скорости флаш сториджите позволяват да поддържате по-големи натоварвания.

• Оптимизирано пространство. Flash съхранението изисква по-малко място за същото количество данни. Когато инвестирате във флаш, спестявате пари от намаляване на разходите, свързани с допълнително пространство и изисквания към управление му.

• Ефективни решения. Flash модулите използват по-малко енергия от твърдите дискове. Можете дори да намалите разходите по-нататък, като обърнете внимание на енергийната ефективност. Тъй като флаш модулите използват по-малко мощност от твърдите дискове, те имат по-ниски енергийни разходи.

• Ускорена производителност. По-бързо винаги е по-добре за бизнеса. По-големите скорости на Flash дават на компаниите силата за бърза обработка на данни и реагиране на клиентите почти моментално – и всичко това, докато използват по-малко ресурси.

Flash съхранението изисква по-малко място за същото количество данни
(снимка: IBM)

• Подобрение на съществуващите приложения. Flash ви позволява да подобрите производителността, докато използвате съществуващите си приложения – не е необходима основна оптимизация или подмяна. Flash ви спестява тази скъпи и времеотнемащи инициативи.

• Намаляване на обема данни. За да подобрите ефективността на съхранението, изберете решение с технология за намаляване на обема данни, като премахване на „pattern”, дедупликация и компресия. Избягвайте решения за компресия, които включват „рекомпресия”. Първият цикъл на компресия трябва да работи достатъчно добре и втора фаза да не е необходима.

IBM FlashStorage System е по-достъпен от всякога

Flash системите погрешно се възприемат за по-скъпи решения. Това може да е било факт, когато навлизаха за първи път на пазара, но днес те са де факто стандарт за сторидж системите.

Дългогодишният пряк опит на системния интегратор IBS България, бизнес партньор на IBM, във внедряването на множество флаш решения и всички анализи, които компанията е направила, показват средно 30% по-ниски разходи на придобиване и над 50% по-ниска цена на притежание.

Добра илюстрация е например IBM FlashSystem 5010. Конфигурация с 10TB използваемо пространство струва само 11 000 долара. Не е зле за система, която може да предостави 360TB използваемо пространство само в 2U!

Коментар