Tartube – изтегля медийни файлове от YouTube

За удобство, Tartube може да организира изтеглените видеоклипове в папки
(екранна снимка: Tartube)

Откакто станаха популярни уебсайтове като YouTube, все повече хора искат да си изтеглят видеоклипове, за да им се наслаждават и офлайн. Приложението Tartube е създадено именно за тази цел.

То е достъпно за Windows и Linux платформи и позволява изтегляне на медийни файлове не само от YouTube, но и от други подобни уебсайтове. Работи добре, но има и недостатък – може да експортира съдържание само в MP4. Така че, ако искате да изтеглите музикални видеоклипове като аудио файлове, ще ви трябва и конвертор.

Процедурата за изтегляне е лесна. Трябва само да копирате и поставите URL адреса в търсачката на приложението и да изчакате да приключи извличането на съдържанието. Ако буферирането е проблем, можете да изтеглите временно копие на видеото, преди да го отворите автоматично в любимия си медиен плейър.

За разлика от повечето подобни програми, Tartube дава възможност за изтегляне на плейлисти и дори цели канали наведнъж, вместо да редувате видео след видео. Ако искате да изтеглите няколко видеоклипа от един и същи сайт, не е нужно да копирате и поставяте всеки отделен URL адрес. Можете да изтеглите целия канал или плейлист или просто да изберете желаните файлове.

Tartube ще организира вашите видеоклипове в удобни папки, ако искате това. А също така ще ви предупреди, когато започват потоци на живо и дебютни видеоклипове в YouTube.

В заключение може да се каже, че програмата е много полезна, въпреки недостатъка, че не може да се изтегля в множество формати. Това е софтуер с отворен код и се разпространява напълно безплатно.

Даунлоуд: Tartube

Коментар