Finale – софтуер за композиране на музика

Finale дава в ръцете на музикантите мощен инструмент за композиране

Приложението Finale се явява функционален и същевременно лесен за използване инструмент, с помощта на който можете да композирате музика по професионален начин. Програмата предлага множество опции и изисква по-съвременна компютърна конфигурация.

Когато пуснете Finale за първи път, ще ви посрещне екран, от който можете да създавате нови звуци чрез настройките или от помощника (wizard) за настройка и упражнения, да започнете нов проект от документ по подразбиране или от шаблон, както и да изгледате обучаващо видео.

При стартиране на съветника за настройка, първо трябва да изберете ансамбъл и стил на документа, с който да работите, да персонализирате оформлението, след което да изберете инструменти от дадена категория, да зададете заглавие, авторско право, темпо и т.н.

Можете да въвеждате музика с помощта на мишката и клавиатурата или чрез запис на изпълнение на живо. Освен това са достъпни опции за редактирене чрез Simple Entry палитра или въвеждане на няколко ритмично независими музикални линии.

Предвидени са възможности за добавяне на акорди, повторения, текстове, темпо и динамика, Garritan звуци от разширена база данни и т.н. За всяка основна функция на Finale може да се зададе горещ клавиш.

Даунлоуд: Finale (пробна версия)

Коментар