ИТ гигант отложи завръщането в офисите за януари

Големите ИТ корпорации ревизират протоколите си за безопасност в пандемията
(снимка: CC0 Public Domain)

Най-голямата компания за електронна търговия Amazon.com заяви, че няма да очаква корпоративните служители в своите офиси в САЩ да се завърнат до следващата година, заради пандемията от коронавирус.

Amazon ще удължи периода на работа на служителите от домовете им до 3 януари 2022 г., предаде Ройтерс. Предишните указания позволяваха дистанционна работа до 7 септември за служителите в САЩ и други държави, които не бяха посочени.

„Тъй като продължаваме да следим отблизо местните условия, свързани с Covid-19, коригираме нашите насоки за корпоративните служители”, се казва в официално изявление от компанията.

Здравето на служителите е основен приоритет и Amazon ще продължи да се придържа към указанията на местните власти за безопасно завръщане в офисите, подчертават от фирмата. В анонса се казва още, че ще са необходими маски в офисите, с изключение на служителите, които докажат, че са напълно ваксинирани.

Миналата седмица Google съобщи, че ще удължи политиката си за работа от дома до 18 октомври. Facebook заяви, че ще изисква ваксинации за служителите в американските си офиси. Twitter пък обяви, че ще затвори работните пространства, които вече е отворил отново.

Действието на Amazon седмица след подобни решения на другите големи ИТ корпорации дава общ поглед на еволюиращите протоколи за безопасност по време на пандемията, както и битката за технически таланти.

По-рано през годината компанията заяви, че планира „култура, ориентирана към офиса”, но скоро актуализира насоките си за изискванията за присъствена работа три дни в седмицата. Това бе отговор на конкуренцията от страна на новостартиращи фирми и други, предлагащи по-гъвкави графици на заетост.

Последните насоки на Amazon не се отнасят до персонала в складовете и доставките, които съставляват по-голямата част от работната сила на корпорацията.

Коментари по темата: „ИТ гигант отложи завръщането в офисите за януари”

добавете коментар...

  1. :o)

    Най-забавна ми беше причината 😀
    Колко учудващо и неочаквано, уау, специално отворих статията за да я видя 😀 😀 😀

Коментар