Мерките, които правят безопасно офис пространството

Дори в условия на Covid-19 обитателите на Campus X в София се увеличават
(снимка: Campus X)

Пандемията изправи пред сериозни предизвикателства повечето бизнеси по света и ги принуди да предприемат драстични мерки за обезпечаване на безопасна среда в офисите – за служители, наематели, партньори и клиенти. Има ефективни решения, показва опитът на компании от различни сфери, които и в условията на Covid-19 продължават да поддържат работещи офиси.

„За нас хората винаги са на първо място. Затова в условията на COVID-19 не пестяхме ресурс и усилия. Въведохме безкомпромисни мерки, съобразени с всички локални и глобални препоръки, за да осигурим максимално сигурна и продуктивна работна среда на своите обитатели, със 100% фокус върху тяхното здраве и бизнес”, сподели Николай Бонев, оперативен директор на частния хъб за иновативни компании Campus X.

Наскоро кампусът получи първия в България най-висок клас сертификат за безопасност „COVID Shield” от TÜV Aвстрия, а компаниите, базирани в него, продължават да се разрастват. Същевременно кампусът привлeче и нови технологични иноватори през настоящата година.

Ето част от мерките, които превръщат кампуса в безопасно за работа офис пространство:

• Премиум UVC лампи и пречистватели за въздух, които се препоръчват от учени и експерти като ефективна и безопасна мярка, ограничаваща разпространението на вируси и бактерии, включително и COVID-19 в закрити помещения.

• Ясни правила и препоръки на поведение и безопасност, насочени към обитателите и служителите на Кампуса.

• Постоянно почистване и дезинфекция, извършена от водеща почистваща фирма с безупречна репутация.

• PCR тестове – златният стандарт в диагностиката на заболяването, организирани на място в Кампуса в колаборация с една от водещите лаборатории в България.

• Използване на различни иновативни технологии, защитаващи обитателите и осигуряващи безопасна и продуктивна офис среда, като безконтактни принтери и машини за вода и др.

В кампуса са разположени образователната организация „Телерик Академия”, технологичният стартъп Dronamics, който изгради първата в света мрежа от летища партньори за доставки с дронове, Healee – компанията, която цели да направи революция в достъпа до здравеопазване, финтехът Payhawk и технологичният скейлъп Gtmhub, както и фондовете за рискови инвестиции Eleven Capital и LAUNCHub Ventures.

Междувременно към общността на Campus X се присъединиха и редица нови международни и български компании през 2020 г., опериращи в области с висока добавена стойност за българската икономика като Интернет на нещата (IoT), софтуерни услуги, финтех и др.

Коментар