Campus X и PwC България подкрепят стартъпите у нас

Партньорство на Campus X и PwC България разкрива нови възможности за стартъпите в България (снимка: Campus X)

Частният хъб на технологични фирми и таланти Campus X обяви партньорство с консултантската компания PricewaterhouseCoopers (PwC), което цели да подпомогне стартъп екосистемата в България. 

Стратегическото сътрудничество дава възможност на стартиращи бизнеси и такива в по-напреднал етап от развитието си, базирани в Campus X, да се възползват от правни, данъчни и консултантски услуги и експертиза на една от големите четири одиторски компании при достъпни условия и в удобно време и място.

В резултат от партньорството, PwC вече разполага с офис в Campus X, който е втори за компанията в България след главната им локация, разположена в центъра на София. В новия офис експерти от PwC ще работят пряко с технологичните стартъпи, скъсявайки дистанцията и улеснявайки контакта им с водещи специалисти в областта на консултирането.

„Използвайки цялата си международна експертиза и доказани професионалисти, ще подпомагаме и съветваме компании от стартъп екосистемата у нас, за да може да растат и развиват бизнеса си по възможно най-успешния начин не само тук, а и в чужбина”, коментира Орлин Хаджийски, съдружник „Данъчни услуги” в PwC България.

„Като ментори и инвеститори на десетки стартиращи компании, знаем колко важно е те да имат основите за добро корпоративно управление от самото начало. Процесът има решаваща роля при набирането на капитал и предопределя дългосрочния им успех”, каза от своя страна Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен директор на Campus X.

PwC организира и първата по рода си цялостна програма за корпоративно управление, насочена към стартиращи компании и установени такива с потенциал за експоненциален растеж. Ексклузивната за организациите в Campus X програма включва пет модула и общо 14 теми в сферите: корпоративно право, данъчно облагане и счетоводство.

Практическото обучение предоставя достъп до най-добри практики и утвърдени методи за корпоративно управление, които участниците могат директно да внедрят. Водена от експерти от PwC с дългогодишен опит и в партньорство с Campus X, програмата цели да подпомогне стартъпите да изградят солидни основи на своя бизнес, да ускорят развитието му и да установят ефективни процеси, аналогични на тези във водещите в глобален мащаб компании.

Коментар