Notation Composer – лесно композиране на музика

Програмата Notation Composer се явява ефективен инструмент за създаване на музика 
(екранна снимка: Notation Composer)

Мечтата на много творци и ентусиасти да създават музика е лесно постижима. При наличие на талант, проектите могат да оживеят с помощта на достъпни софтуерни инструменти.

Notation Composer е софтуерен инструмент, предназначен да улесни създаването на песни. Поддържа работа с MID, MIDI, NOT и KAR файлове, добавяне на бележки и запис на аудио-вход.

Интерфейсът на програмата е добре организиран и интуитивен. Състои се от лента с менюта, множество бутони и панел, в който виждате музикалния лист на проекта. Налични са обширно помощно съдържание и уроци, които улесняват работата както на начинаещи, така и на опитни потребители.

Notation Composer позволява композиране на музика от нулата с помощта на съветник, а също така на базата на собствени аудио записи, стига да идват във файлов формат MID, MIDI, NOT или KAR. Възможно е и теглене на MIDI файлове от интернет, експортиране на проектите на диск като MID, KAR или XML файлове или директно отпечатване на всичко.

Интерфейсът е добре организиран и интуитивен, с достатъчно опции
(екранна снимка: Notation Composer)

Предвидени са вградени бутони за възпроизвеждане на песни, преход в края на песента или спиране. Силата на звука се регулира с помощта на плъзгач. Можете да започнете запис на аудио-вход само с едно щракване на бутон и да увеличавате или намалявате силата с лекота.

Налични са още функции за добавяне на ноти, паузи, акценти и артикулации, текстове, скоби, ключове, изрази и линии, персонализиране на оформлението, ролки на пиано и др. Не на последно място, можете да добавите информация като заглавие на песен, композитор, аранжор, текстописец, съобщение за авторски права и т.н.

В заключение, Notation Composer е ефективен инструмент за композиране и редактиране на музика. Не изисква големи системни ресурси, за да работи нормално. Интерфейсът е интуитивен и има достатъчно опции.

Даунлоуд: Notation Composer (безплатна пробна версия)

Коментар