Melody Assistant – софтуер за писане на музика

Интерфейсът на приложението няма да ви затрудни, стига да знаете някои основни неща за музиката (екранна снимка: Melody Assistant)

Ако търсите удобен софтуерен инструмент за писане на музика, разглежданият тук пълнофункционален редактор на партитури, съвместим с множество файлови формати, може да посрещне нуждите ви.

Melody Assistant е мощна софтуерна програма, която позволява на потребителите да пишат, отпечатват и рендират песни. Интерфейсът на приложението е ясен и няма да ви затрудни, стига да знаете някои основни неща за музиката и нейното писане.

Приложението е доста адаптивно, което прави нещата още по-лесни. Например, можете да скриете или покажете определени инструменти за бърз достъп – като Master Palette (за добавяне на бележки, паузи, спирания и т.н.), инструменти за действие и възпроизвеждане, запис или редактиране и т.н.

Когато използвате Melody Assistant, ще имате достъп до многоезичен интерфейс, включително английски и италиански, но също така френски и японски плюс някои други езици. Ако искате да усвоите пълния потенциал на програмата, обърнете се към видео уроците, предоставени от разработчика. След като изгледате няколко от тях, ще можете да създавате с лекота свои собствени песни.

Можете също да импортирате голям брой файлови формати, като MIDI, MOD, WAV, MP3 и OGG и много други. Програмата поддържа експортиране само за цифрови файлови формати като WAV, AIFF, MP3 и OGG.

Полезна функция, която повечето потребители ще оценят, е възможността за писане на песни с помощта на всякакви инструменти – флейта, саксофон, бас, пиано, пицикато, пад, струнни и др. Можете също да добавите глас към вашата творба като запишете себе си или с помощта на виртуален певец.

В заключение, Melody Assistant е полезен софтуер, който ще ви позволи да станете композитор само с някои основни познания за музиката. Програмата е достъпна за сваляне и ползване безплатно и неограничено за Windows, Mac и Linux. Можете да си купите лиценз за €40, ако отговаря на очакванията ви.

Даунлоуд: Melody Assistant

Коментар