LG и Magna ще произвеждат електрически двигатели

Световният пазар на електрически двигатели се очаква да расте стремително до 2030 г.
(снимка: CCO Public Domain)

LG Electronics и Magna International обявиха в края на миналата година съвместно предприятие за производство на електрически двигатели, инвертори и зарядни устройства, a за някои автомобилни производители – свързани системи за електронно задвижване в подкрепа на глобалната промяна към електрификация на превозните средства.

Новата компания, наречена към момента LG Magna e-Powertrain, съчетава опита на Magna в системите за електрически задвижвания и автомобилната промишленост с експертизата на LG в разработването на компоненти за електронни двигатели и инвертори. Съвместното предприятие ще позволи на двете компании да разширяват предлаганите от тях продукти за електрически задвижвания.

Пазарът на електрически двигатели, инвертори и електрически задвижващи системи се очаква да отбележи значителен ръст до 2030 г. Съвместното предприятие на LG и Magna ще се насочи именно към този бързорастящ глобален пазар.

LG има опит в разработката на компоненти за електрически превозни средства, най-вече за Chevrolet Bolt EV и Jaguar I-PACE. Софтуерната и системна интеграция пък е сред компетенциите на Magna.

„Чрез тази сделка LG навлиза в нова фаза в бизнеса си с автомобилни компоненти, предлагащ възможност за растеж и огромен потенциал”, заяви д-р Ким Джин-йонг, президент на LG Electronics Vehicle Company Solutions Company.

Съвместното предприятие ще включва повече от 1000 служители в локации на LG в САЩ, Южна Корея и Китай. Очаква се сделката да приключи през юли 2021 г. при спазване на редица условия, вкл. получаване на одобрение от акционерите на LG и регулаторните органи.

Коментар