Излезе първият домашен уеб принтер

HP представи първия в света домашен принтер, директно свързан към интернет. Моделът Photosmart Premium включва технология TouchSmart Web, която осигурява на потребителите достъп до уеб само с едно докосване, без необходимост от компютър.

Принтерът предлага напълно нова уеб-базирана платформа с приложения за печат на HP. Подобно на други свързани с интернет устройства, приложенията са достъпни чрез голям и интуитивен TouchSmart дисплей.

Освен предварително инсталираните приложения, потребителите ще могат да свалят и нови от HP Apps Studio. С едно прокарване на пръста те ще сърфират в популярни уеб сайтове, а при докосване на приложенията за печат ще зареждат уеб страници, от които могат да променят и отпечатват съдържание в лесен за четене формат.

Пионери в тази нова платформа за получаване на съдържание по поръчка са USA Today, Google, DreamWorks и др. Чрез техните приложения потребителите ще имат безплатен достъп до персонализирани новини, карти, купони за стоки и услуги, билети за кино и други услуги само с едно докосване.

Новите принтери ще се свързват директно с акаунтите на потребителите в Snapfish, където те ще могат да гледат, печатат и качват снимки. В края на 2009 г. хората ще могат да създават и споделят свои собствени приложения за печат в HP Apps Studio.

HP Photosmart Premium с TouchSmart Web предоставя 4.33-инчов сензорен дисплей. Принтерът има пълна гама жични и безжични опции за връзка, което позволява печат директно от персонални компютри с Wi-Fi, Bluetooth устройства, iPhone и iPod touch, чрез HP iPrint Photo.

Иновативният продукт ще бъде наличен на пазара от есента на 2009 година и ще се продава първоначално само в Северна Америка.

Коментар