За 1 минута Илон Мъск изкарва колкото българина за 89 години

На европейците са необходими 27 години, за да спечелят едноминутното състояние на Илон Мъск
(снимка: Elon Musk / Instagram)

Илон Мъск несъмнено е една от най-иновативните личности в света. Неговата работа в SpaceX и Tesla е изключителна. Роденият в Южна Африка предприемач вече е официално най-богатият човек в света с удивителна нетна стойност от 151 206 600 000 евро.

Ново изследване се опита да разбере колко време ще отнеме на европейците в 22 различни страни да направят това, което Илон Мъск прави за една минута (775 418 евро – въз основа на неговата нетна стойност). AddictiveTips установява, че българинът, например, трябва да работи удивителните 88 години и 9 месеца, за да създаде стойност, която Илон Мъск прави за една минута.

На второ място по този показател е Словакия, където човек ще трябва да работи в продължение на 77 години и 8 месеца, за да натрупа това, което Мъск прави за една минута. Литва се нарежда на трето място с 69 години, необходими за натрупване на 775 418 евро, на колкото се оценява една минута работа на Илон Мъск.

Унгария (56 години и 6 месеца), Румъния (56 години и 6 месеца), Естония (51 години и 9 месеца), Хърватия (51 години и 9 месеца) и Полша (51 години и 9 месеца) са другите европейски страни, в които гражданите ще трябва да прекарат над 50 години в работа, за да генерират 775 418 евро, които Илон Мъск прави за минута.

В другия край на скалата са хората в Люксембург, на които ще отнеме най-малко време, за да спечелят едноминутното състояние на Илон Мъск – само 12 години и 8 месеца. Разглеждайки всички държави, на европейците ще им трябват средно 27 години, за да направят това, което Мъск прави за една минута.

Всички изчисления се базират на статистика, че Илон Мъск работи средно 62,5 часа седмично (установено от проучване на Harvard Business Review), а европейците се трудят по 40 часа седмично.

За всяка включена в изследването европейска държава е взета предвид брутната средна годишна заплата на пълен работен ден в съответната държава. Всички данни за заплати/доходи са в евро.

Графиките, показани в изследването, отчитат само работни дни – не включват почивните дни, официалните празници или извънредните часове. Всички цифри в изследването са приблизителни, уточняват авторите на доклада.

Коментари по темата: „За 1 минута Илон Мъск изкарва колкото българина за 89 години”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    И за какво са му толкова пари не може ли да дари за света за бедните за някой кампании имам много хора които се нуждаят от пари.Според мен ако помага на света с тази парична сума може света да стане по добро място.

  2. И.

    Не, на 1-во сме =)

  3. Мимо ок

    Много правилно изказване браво човек с отворени очи а не просто драскач

  4. Presspapie

    Маск изкарва но има българи които изкарват капитал от България да си купуват таратайки колкото трудовия стаж на минимална заплата за 10-20 години напред и това се допуска от политиците вече 30 години

  5. Случайно попаднах

    За съжаление България пак е на последно място.

  6. Светли

    Сумите са в евро
    Средно статистически човек у нас не би успял и 100 години.
    с 1200 лв бруто

  7. Гостилничаря

    Точно, виртуални пари с моментна, непостоянна стойност, зависеща пряко от 100 неща едновременно. Пряка причина за всички финансови кризи досега. Днес струва много, утре нищо….

  8. Фофу

    Балонените глави пак занадуваха балони.

  9. Мокари

    Както винаги българотатарският кокошарник на последно място боклуци

  10. Случайно прочел

    Принципно Мъск е един голям финансов балон като Лемън брадърс! И за совалката говореха велики неща, но се оказа друго.! Даже през 80те по гласа на америка се хвалеха че совалката ще кацне на луната така както сега Мъск ни показва на филмче!?

  11. Случайно прочел

    във списание таймс от 1969г пишешече щатите ще кацнат на марс през 1985г

  12. Presspapie

    Да ама българин е измислил компютрите
    Мъск трябва да види че всяка ракета започва да лети от кота нула със скорост нула

  13. Фофу

    Съгласен съм. Може, прави го.

    Просто една малка корекция, ако някой не е наясно. Всички тези цифри далеч не значи, че той има парите в джоба или на банкова сметка. Всичко е въпрос на моментна калкулация на 500 променливи. Влизат текущи оценки на фирми, текущи пазарни дялове, притежавани акции, вложения в други дейности и пр.
    Утре може някой да се извади от някъде, да каже две изречения и да предизвика тотален срив на акции, доверие, партньори и пр. И после да четем друга статия, как за еди колко си дни изгубил еди колко си …

  14. Мускула

    Той промени живота на земята! Автомобила с двигател вътрешно горене наистина си отива, и не само това и още и още. Сега е ред е Марс ! Който може го може,това е Илон Мускула.МУ

  15. Ника

    Може,прави го.Ако от това щастлив-нека!Мъдрецът е казал:”Ако парите са цел,а не средство,животът ти преминава в надпревара със самия себе си и забравяш,че си човек.”

  16. Дзак

    Ако не стана ясно ако живееш на Марс с марсианката си може и да имаш нужна от толкова пари, ние в България можем и с по- малко и без да се замесваме с извънземни раси!

  17. Дани

    Горкия илон мъск, само като видиш жена му, която изглежда каго извънземно от Марс и си обясняваш всичко! Нали той си я е харесал такава, и повече няма какво да се каже.

  18. Надежда Василева

    Относно глаголите и действията за придобиване на паричните средства:
    В българският език : “изкарва” – откъде?
    В английският : “прави” -как? to make money
    В немският е “спечелва,заслужава – Verdiennen Geld”
    Във френският е “постига”/gagner de làrgent
    В руският е ‘заработать”деньги на зарплату -да и работать придется-
    В българският има и още -печели, бичи !!! пари / в годината на Белия Метален Вол сме/
    ВЪРТИ – /да,кинетично е / пари – намеква се за кръговия символ, винаги да помага,нали в рулетите…
    А иначе – ами който може, нека да изкарва,явно Илон е набарал някаква квантова цака из сървърите,може би секундата при кеша?
    Добре е. Така се развиват технологиите.

Коментар