Поскъпване на Tesla направи Илон Мъск по-богат от Бил Гейтс

Богатството на Илон Мъск превиши 100 милиарда долара
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Докато някои компании изпаднаха в криза и търпят спад в пазарната капитализация, Tesla става все по-скъпа, а нейният лидер Илон Мъск се изкачва бързо в класацията на най-богатите хора в САЩ.

Само за един ден, в петък, акциите на Tesla добавиха 2,05% към стойността си, достигайки 585,76 долара за брой. Това изтласка пазарната капитализация на компанията над границата от 555 милиарда долара.

В резултат Tesla зае шесто място в класацията на най-скъпите компании в САЩ – производителят на автомобили измести холдинга Berkshire Hathaway, управляван от Уорън Бъфет, на седмо място. Berkshire Hathaway има пазарна капитализация от $543 милиарда.

Няма принципно нови причини за ръста в котировките на Tesla. Новината, че скоро компанията за електромобили ще бъде включена в индекса S&P 500, стимулира ентусиазма на купувачите.

На фона на растящата пазарна капитализация на Tesla, нейният най-голям акционер Илон Мъск стана вторият по богатство човек на планетата със състояние, оценявано на повече от 100 млрд. долара. Той измести Бил Гейтс, който вече е трети. Най-богат е шефът на Amazon Джеф Безос.

Коментари по темата: „Поскъпване на Tesla направи Илон Мъск по-богат от Бил Гейтс”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Симо, ти като пишеш, разбираш ли си?

  2. Симо

    Браво, смело смачкай конкурентите.от индустрията с двигателите с вътрешно горене, електричеството е бъдещето и чистота енергия…
    Харесвам амеркан масъл карс класика са но много пушилка правят не с з грдовете
    Бг кретените в следващите 10г няма да проумеят

Коментар