Илон Мъск забогатя с $11 млрд. за ден, вече е в Топ 3

Илон Мъск бързо се изкачва в класацията на най-богатите хора в света
(снимка: Elon Musk / Instagram)

Понеделник се оказа вълнуващ ден за производителя на електромобили Tesla и лично за шефа на компанията Илон Мъск. Акциите на Tesla поскъпнаха рязко, а Мъск влезе в Топ 3 на най-богатите хора в света.

С покачване от 12,5%, акциите на Tesla поставиха нов рекорд, достигайки 498,32 долара за брой при приключване на борсовата търговия. Това доведе до увеличаване на пазарната капитализация на компанията до 464,339 милиарда долара.

В резултат, Tesla зае седмото място в класацията на най-скъпите компании в Съединените щати, надминавайки Visa, която се оценява на 411,765 милиарда щатски долара, отбелязва Блумбърг.

В същото време богатството на Илон Мъск нараства главоломно. На фона на положителни новини около Tesla и при неизбежното по-нататъшно поскъпване на акциите на компанията, Мъск се изкачва бързо в рейтинга на милиардерите.

През вчерашния ден състоянието на Илон Мъск се увеличи с 11,7 млрд. долара и ако в края на миналата седмица той беше четвърти в класацията на най-богатите хора в света, сега вече е в Топ 3. За един ден Мъск увеличи богатството си от 104 на 115 милиарда долара.

Марк Зукърбърг изостава от Мъск със своите 111 милиарда долара, а Бил Гейтс е пред него със 125 милиарда долара. Но още един ден подобен скок в акциите на Tesla и Миск ще измести Гейтс.

Но той едва ли ще застигне скоро Джеф Безос, шефа на Amazon. Между другото, в понеделник Безос също стана по-богат – но „само” с 2,68 милиарда, достигайки невероятните 202 милиарда долара.

Коментари по темата: „Илон Мъск забогатя с $11 млрд. за ден, вече е в Топ 3”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Схванал си международното положение ха-хитрецо. Разкатаваш ги тия западни мошеници и не прощаваш.

    Anonymous 03/09/2020 11:23 – кайш кое ? Да гледам за руските олигарси за да видя, че Мъск бил същия мошеник, престъпник и пълна утрепка. Дето рекъл АлХамилИбнЕбн – Бааах маааму хабиби.

    И колко руски олигарси правят електромобили и изтрелват ракети ? И в частност Мъск, кой точно е излъгал, какво престъпление е направил и по-точно защо е пълна утрепка ??

  2. Anonymous

    Фофу, гледай няколко записа на журналистически предавания от Навални срещу руските олигарси и путинофили.

    Мъск е същия мошеник, престъпник и пълна утрепка няма разлика от руската сган набедена за елит.

  3. ха

    Фофу, ако и Instagam е балон, то ти само потвърждаваш моята теза, че е нормално само на балони да ми мирише…

  4. Фофу

    Специално за ха. За случая дето му миришело на балон. И после:

    “Сега Илон Мъск за ден може да си позволи да купи 11 компании като Instagam”

    Щото Instagam не е балон, нали ??

  5. Фофу

    Стадото било наблизо. И му спуснали едни философии – разумните логично мислещи и интелигентни хора. Вие не сте от тях, споко.

  6. ха

    Това вече на балон мирише. И не, не компанията Tesla е балона, а цялостната икономическа система. Преди колко време беше като MS купиха Skype за 8 милиарда и се считаше, че са се оръсили яко. Още малко преди това Facebook купи Instagam за 1 милиард и пак се считаше, че е една много сериозна сделка. Сега Илон Мъск за ден може да си позволи да купи 11 компании като Instagam…

  7. Anonymous

    Заслепените и фанатизирани фенове са също на стада. 🙂

    Споделих и напомних една от многото наистина неприятни и отблъскащи истини за Мъск.

    За разумните логично мислещи и интелигентни хора няма хора идоли, хора богове, нито безгрешни и такива без пороци, няма нито теми табута нито свещенни крави.

    Жалко за вас, че не можете да разпознаете разума и свободно мислещите хора сред стадата от фенове и хейтъри.

    То е ясно мирогледа на една овца се ограничава в рамките на стадото и вижда само бели и черни овце. Другите по-виско интелектуални нива са недостъпни за горката овчица фенка или хейтърка без значение.

    Не вярвам в хора идоли. Няма безгрешници. Смятам, че света трябва да се управлява от по-разумни мъдри хора учени със страгии и планове извън пределите на акцийки, бомбастични рекламки, хвърляне на тухли по стъкла и купища пари от спекулации и други мошеничества.

  8. Фофу

    Хейтъри да искаш. Обикновено са на стада, тоя малко се е отделил.

  9. 123

    Ти си смотан хейтър. Нищо повече.
    Ако има някой, който да си е заслужил всеки долар, то това е Мъск.
    Що не се опиташ и ти да “финтираш” по същия начин като него като ги знаеш нея неща? Мижитурка…

  10. Anonymous

    Знаем ги финтовете и врътките на Мъск. Зрелищна нагласена постановка с демонстрация хвърлена тухла върху стъкло на бронирана кола на тесла което несулчайно се счупва и акциите на компанията му се сгърчват и по борсите правят парите от нищото.

Коментар