Кибер фондация на Acronis подкрепя образованието

През 2020 г. Acronis Cyber Foundation помогна на над 1725 деца в повече от пет държави
(снимка: Bruce Timana Loreto / предоставена от Acronis Cyber Foundation)

Три нови училища и две компютърни класни стаи изгради през миналата година благотворителната организация Acronis Cyber Foundation за децата в страни с ограничен достъп до образование. Сред останалите активности на фондацията са предложения за програми за компютърна грамотност, създаване и дарения на книги за технологиите в спорта и квантовите технологии.

Компанията за киберзащита Acronis основа фондацията през 2018 г. по повод своята 15-та годишнина. От тогава до днес са изградени училища в Лаос, Гватемала, Перу, Ливан и други държави. Докато пандемията от COVID-19 бушуваше през 2020 г., заедно със своите партньори Acronis Cyber Foundation застана твърдо зад създаването, разпространяването и защитаването на знанията в общностите, които подкрепя.

В края на миналата година Acronis Cyber Foundation успя да възстанови запустяло училище в Мадагаскар, което побира до 425 ученици. Училището получи и нови водопроводни инсталации, включително нови тоалетни и станция за миене на ръце. Около 94% от учениците вече са се явили на изпити, което е значително по-високо ниво от средното за страната.

През 2020 г. фондацията откри три нови училища в Никарагуа, Непал и Мадагаскар, помогна на над 1725 деца от 853 семейства в повече от пет държави като разпространи пакети с храна и предостави хигиенни комплекти с информация за миене на ръцетe и санитария.

Фондацията финализира също така плановете си за откриване на две компютърни класни стаи, които да се свържат с дистанционното обучение по време на пандемията с класни стаи в Танзания и Непал.

Тази година Acronis Cyber Foundation планира да построи още четири училища и да внедри компютърни класни стаи във всички настоящи училища. Фондацията планира също да открие училище в Доминиканската република през февруари, в Намибия през април, в Южна Африка през юли и в Малави през декември. Предвиждат се и нови образователни възможности за учениците, като курсове за компютърна грамотност.

Фондацията си партнира Entrepreneurs for Knowledge GmbH (EFK) – независима благотворителна организация, регистрирана в Германия от основателя на Acronis Сергей Белоусов и ИТ предприемача Йохен Бергер. С концепцията „фондация като услуга” EFK подкрепя компаниите лесно да създават образователни възможности за деца в неравностойно положение в целия свят. Безплатната услуга създава печеливша ситуация за дарителите и децата в училищните проекти. Към момента вече са реализирани над 26 училищни проекта.

Коментар