Apple се бори с фалшиви карти за iTunes


Фалшиви карти за услугата iTunes дават възможност за придобиване на съдържание от онлайн магазина на Apple, съобщи Уошингтън Поуст.
Клиенти на iTunes, придобили такива карти от аукциона eBay, са се сблъскали с проблема техните акаунти за услугата да бъдат деактивирани.
Мошеническите карти обикновено се продават в eBay за $20, при номинал $25. По-ниската цена се обяснява с предположението, че iTunes картите са придобити първонално чрез крадени кредитни карти.
Apple никога не огласява действията си срещу измамите с нейни карти. В лицензионното споразумение с потребителите обаче пише, че компанията си запазва правото да закрива акаунти или да изисква друг начин за плащане, ако картата или кодът за получаване на съдържание са придобити с или използват мошенически способи.
Потребителите, картите на които предстои скоро да бъдат деактивирани, ще трябва да се обърнат към Apple, за да се направи резервно копие на придобитото съдържание. Възстановяване на акаунтите е малко вероятно, според Уошингтън Поуст.

Коментар