Rally Bar и RoomMate: решението за хибридна работна среда

Rally Bar решенията помагат на компаниите да създават безпрепятствена работна среда
(снимка: Logitech)

С милиони служители, които започнаха да работят отдалечено, конфигурацията на работното място се промени драстично. Със самото възприемане на работата от разстояние излязоха наяве както предимствата, така и недостатъците за работодатели и служители. Мащабният преход към отдалечена работа е необходимост за компаниите с офиси, които искат да поддържат непрекъснатостта на работния процес, и сега повечето от тях виждат нова насока за рационализиране на дейностите си чрез интегриране на хибридна работна среда.

Едно проучване на Gartner установи, че в 80% от компаниите възнамеряват да позволят на служителите да работят отдалечено поне за част от времето в бъдеще, а 47% ще им дадат възможност да работят от дома на пълен работен ден. От друга страна, според изследователската компания GigaOm, 87% от служителите, работещи отдалечено, се чувстват по-свързани с екипа си, когато могат да използват видеоконферентна връзка, а също така се чувстват по-ангажирани в процесите, които трябва да извършват съвместно.

В този контекст цялото внимание е съсредоточено върху инсталирането на решения за видео сътрудничество, при които служителите могат да си взаимодействат не само на срещи между членове на един и същ екип, но и на търговски срещи с партньори и клиенти, или сесии за поддръжка на клиенти. Според проучване на Frost & Sullivan, представителите на компаниите прекарват 40% от времето си в срещи, но само 50% от това време се счита за продуктивно. Един от проблемите е, че само 3,6% от заседателните зали са оборудвани с технологии за видеоконферентна връзка.

Rally Bar задава нови стандарти във видео и аудио параметрите
(снимка: Logitech)

Интегрираните решения за видео сътрудничество разкриват нови възможности за бизнеси от всякакъв размер, като поддържат толкова важното човешкото взаимодействие във всеки контекст. Инсталирането на подобно решение изисква предимно висока гъвкавост, безпроблемна интеграция и мащабируемост, а наскоро пуснатите видео бар продукти като Logitech Rally Bar помагат да се настрои правилно пространството за срещи. Опирайки се на съществуващото портфолио, новият продукт на Logitech предлага иновативна реализация, като интегрира в едно устройство няколко допълнителни съоръжения, но също така и специализирана софтуерна поддръжка.

Rally Bar и версията Rally Bar Mini

помагат на компаниите да поддържат своите бизнес цели, като създават безпрепятствена работна среда, отворена за творчество. С доказан опит в тази област, Logitech предлага наистина гъвкави системи до ключ, лесни за инсталиране и използване, с 4K UltraHD видео поддръжка и висококачествен звук.

Решенията на Logitech са лесни за инсталиране, с 4K UltraHD видео поддръжка и висококачествен звук
(снимка: Logitech)

За големи зали, към Logitech видеосистемите за сътрудничество администраторите могат да включат новото оборудване RoomMate – мини-компютър, който позволява на участниците да стартират услуги за видеоконферентна връзка на видеокамери Logitech, без да е необходим персонален компютър. Приложенията за видеоконферентна връзка, поддържани от Rally Bar и Rally Bar Mini – като Microsoft Teams и Zoom – вече са достъпни лесно и бързо, без да е необходим ИТ инженер или администратор. USB свързаността е налична за всички устройства в портфолиото на Logitech, като позволява интегриране на продуктите във всякаква среда, независимо дали на PC или Mac платформи.

USB свързаността позволява интегриране на Logitech продуктите във всякаква среда
(снимка: Logitech)

Rally Bar е видео бар за средни стаи, докато Rally Bar Mini е за малки пространства. С втора видеокамера, предназначена за анализ с изкуствен интелект (ИИ) на помещенията, плюс разширяемо аудио покритие чрез Rally Mic Pods, инсталирането на системата Rally Bar гарантира мащабируемост, гъвкавост и лекота на използване.

За още по-голяма гъвкавост администраторите на офис пространства могат да конфигурират устройствата за видеоконферентна връзка с централизиран, лесен за интегриране интерфейс – за работа под различни софтуерни платформи и управление с един клик едновременно на множество устройства.

Rally Bar и Rally Bar Mini са в печеливша позиция спрямо конкуренцията, когато видео и аудио изпълнението, заедно със софтуерната интеграция са ключови изисквания при избора на такова решение. Благодарение на видео резолюцията до 4K, изображенията по време на видеоконференция ще дадат усещане  за лична среща, а технологиите RightSense заедно с 5x оптично увеличение, цифрово подпомогнато до общо 15x, предлагат впечатляваща комбинация от функции и предимства.

В ситуации, когато размерът и конфигурацията на пространствата са предизвикателство за повечето решения за видео сътрудничество, звуковата подсистема на Rally Bar задава нови стандарти чрез технологии, които ефективно регулират аудио параметрите: тя автоматично изравнява нивото на глас на всички в стаята, докато потиска нежелания фонов шум с технологията RightSound, базирана на изкуствен интелект. Оборудването фокусира високо прецизни микрофони (Beamforming) върху хората, които презентират в момента, чрез насочено приемане на звука и неговото филтриране. В разширени конфигурации системата предлага множество възможности за мащабиране, като допълва аудио поддръжката с до три моста за удължаване на Rally с обхват 4,57 м.

Мащабируеми решения във всяка екосистема – RoomMate

Миникомпютърът RoomMate улеснява внедряването на решения за видеоконференции
(снимка: Logitech)

С пускане на новото оборудване за видео барове на пазара, Logitech допълни продуктовата фамилия Rally с устройството RoomMate. Иновациите, заложени в RoomMate, превръщат Logitech системите за видеоконферентна връзка в цялостно решение, което може да бъде незабавно интегрирано във всяка екосистема. С изчислителна мощност и специализиран софтуер, включени в едно устройство, RoomMate е мини-компютър, който улеснява внедряването на Zoom Rooms Appliances, Microsoft Teams Rooms на Android и др.

Повече информация за Logitech Rally Bar и пълната гама решения за видеоконферентна връзка на Logitech са достъпни тук.

Коментари по темата: „Rally Bar и RoomMate: решението за хибридна работна среда”

добавете коментар...

  1. Бабел

    Моля да бъда извинена за малка неточност в клавиатурата – работа он лайн/условия/неща/предстояща/- даже се получи нещо като алгоритъм?

  2. Бабел

    Единственото,което ме притеснява,като човек,вече опитал работа он лай от дома, е че не съм в удобно домашно пространство – имам проблем с не добри услович в местоживеенето…
    А иначе – идеално.
    Видео конферентна връзка,спазване на работно време и изисквания за качество на работата – всичко е постижимо.
    Даже доста негативни нещ като непрофесионални отношения могат да се оптимизират.
    Ами ИИ не е клюкар или простак – завистник…/това е предтояща преференция за него/.
    Като си представи човек – дрънкат или пречат с глупости и амбиции, а бизнеса е с точни правила…
    Одобрявам нещата и нищо,че съм пред пенсия – 64 г. харесвам New Kids on the Block….

Коментар